Hava Durumu

Altın fiyatlarında neler oluyor?

Altın, üç yılın en düşük seviyesinden sıçramasının ardından kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2013 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2013 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altın fiyatlarında neler oluyor?

ltın, üç yılı aşkın sürenin en düşük seviyesinden kapanmasının ardından sıçrama yaptıktan sonra, yatırımcıların daha da düşüş beklentisi ile yıl sonundan önce pozisyonlarından çıkacakları spekülasyonunu, düşük fiyatların alımları çekmesinin dengelenmesi ile, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor.

Spot altın en az yüzde 0.2 yükselip düşmesinin ardından, 1.57 dolar düşerek, Singapur saati ile 12:27'de, ons başına 1,201.73 dolara geldi. Altın, Fed'in varlık alımlarını azaltacağını duyurmasının ardından, 19 Aralık'ta 1,188.68 dolara inerek, 3 Ağustos 2010'dan bu yana en düşük kapanışını yaptı. Metal 20 Aralık'ta yüzde 1.2 sıçradı. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonunun (ETF) varlıklaı son altı haftada ilk kez yükseldi.

Altın bu yıl yüzde 28 düşerek, 1981'den bu yana ilk kez yıllık bazda kayba yöneldi ve Goldman Sachs Group Inc.'ye göre, fiyatlar, ABD ekono0misindki iyileşme ortamında, Fed'in harekete geçmesi ile birlikte, daha da düşebilir. ABD merkez bankası, 18 Aralık'ta yaptığı açıklamada, varlık alım programını aylık 85 milyar dolardan 75 milyar dolara indireceğini kaydederken, faizi sıfır seviyesi yakınında tutmaya devam edeceği taahhüdünde bulundu. Para yöneticileri, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) verilerine göre, kısa altın pozisyonlarını, 17 Aralık'ta biten haftada, yüzde 1.2 artırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.