Hava Durumu

Altın Koza'ya büyük ilgi!

28'inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali önceki gün yoğun bir katılımla başladı. Gün içerisinde çeşitli etkinliklerin yapıldığı festival kapsamında, akşam ise bir otelde Orhan Kemal Emek Ödülleri Töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altın Koza'ya büyük ilgi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar'ın başkanlığında düzenlenen 28'inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali başladı.

Festival kapsamında gün içerisinde çeşitli etkinlikler yapılırken, akşam bir otelde, açılış ve Orhan Kemal Emek Ödülleri Töreni düzenlendi.

Festivalin Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, törende yaptığı konuşmada, Adana topraklarına ve sinemacı meslektaşlarına borçları olan hizmet şiarını uygulamak için orada olduklarını söyledi.

Sinema yazarı Sevin Okyay'a ödülünü Adana Valisi Süleyman Elban takdim etti.

Festivalin Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk ise "15- 16 yaşlarından itibaren tüm kortejlere giden, film kuyruklarına giren biri olarak çok mutluyum. Burası Yaşar Kemallerin, Orhan Kemallerin, Yılmaz Güneylerin ve pek çok sinemacının kenti. O heyecanla geldik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orhan Kemal Emek Ödülleri, sinema yazarı Sevin Okyay ile görüntü yönetmeni Ertunç Şenkay'a verildi. Birsen Tezer de şarkılarıyla geceye renk kattı.

Birsen Tezer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.