Hava Durumu

Alzheimer için yeni bir umut!

ABD'li bir ilaç şirketi Alzheimer hastalığının gidişatını yavaşlatacak bir ilacın denemelerinden yeni sonuçlarını duyurdu. Buna göre ilaç hastalığın ilerlemesini %32 oranında yavaşlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 00:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alzheimer için yeni bir umut!

Alzheimer hastalığı ve belirtileri yavaşlatılabilir mi? ABD'li ilaç firması Eli Lili firmasının çalışmaları bunun mümkün olabileceğine işaret ediyor. Firmanın üzerinde çalıştığı Donanemab adlı ilaç sayesinde Alzheimer hastalarının zihinsel fonksiyonlarındaki bozulmanın yavaşlatıldığı kaydedildi.Alzheimer hastalığının beyinde biriken beta amiloidlerle bağlantısı olduğu düşünülüyor.

Firmanın üzerinde çalıştığı ilaç da Alzheimer hastalığı sonucu beyinde oluşan bu beta amiloid kümelerini hedef alarak hızlıca yok ediyor. Firma ilaç sayesinde Alzheimer belirtilerinde yüzde 32 oranında azalma görüldüğünü duyurdu. Bu veri 2 yıldır devam eden ve 272 hasta üzerinde yapılan klinik denemelerin faz 2 çalışmalarında elde edildi.

Daha önce Alzheimer'a karşı kullanılan diğer deneysel ilaçların hiç birinin faz 2 aşamasında test edilmediğine dikkat çekiliyor. Şimdiye kadar Alzheimer'a karşı yürütülen ilaç çalışmalarında 3'ncü fazda başarılı sonuç ortaya koyan henüz olmadı. Kaliforniya Üniversitesi araştırmacısı Dr. Michael Weiner, çalışmanın Alzheimer hastalığına karşı savaşta çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Çalışmayla ilgili şimdiye kadar elde edilen sonuçların önümüzdeki günlerde tıp dünyasıyla paylaşılacağı ve hakemli bilimsel dergilerde yayımlanacağı duyuruldu. İlacın 2'nci faz resmi sonuçlarının 2023'te duyurulması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.