Hava Durumu

Amaç terörle mücadeleyi karalamak

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı'na yönelik eleştirilerdeki amacın, terörle mücadeleyi karalamak olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2012 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2012 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Amaç terörle mücadeleyi karalamak
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,  yaptığı açıklamada, Kuzey Irak sınırları içinde 28 Aralık 2011'de meydana gelen ve kamuoyunda ''Uludere Olayı'' olarak adlandırılan konuyla ilgili son günlerde çeşitli mecralarda çok sayıda yorum ve değerlendirmenin yapıldığını söyledi.

Olayla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini hatırlatan Yılmaz, yargı sürecini etkilememesi veya bu yönde bir algı doğurmaması için, bugüne kadar ''Uludere Olayı'' konusunda Bakanlık tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını ifade etti.
''Hukuk devleti ilkesi, herkesin yargı sürecini beklemesini ve değerlendirmelerini bundan sonra yapmasını gerekli kılmaktadır'' diyen Yılmaz, özellikle medyada bu konuya yeteri kadar dikkat edilmediğini gördüklerini kaydetti.
Yılmaz, bazı milletvekillerinin, TBMM çatısı altında, kürsü masuniyetini kötüye kullanarak, hukuka aykırı şekilde, devam eden soruşturmayı etkilemeye yönelik, insanların kişilik haklarını da ihlale varan ifadeler kullandıklarını üzüntüyle gördüklerini vurguladı.

Saldırılara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz
Hava Kuvvetleri Komutanı ile ilgili bazı basın yayın organlarında kullanılan ifadeleri esefle karşıladıklarını ve kınadıklarını bildiren Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:
''Komutanımızla ilgili eleştiri, insaf ve nezaket sınırlarını aşan ifadelerin gerisindeki asıl amacın, emir ve komuta ettiği Hava Kuvvetleri'mizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin teröre karşı verdiği mücadeleyi karalamak olduğu açıktır. Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin ve bu çerçevede Hava Kuvvetleri Komutanlığı'mızın terörle mücadelesinin en çok terör örgütünü rahatsız ettiği bilinmektedir. Komutanımızın şahsında Hava Kuvvetleri'mize ve Türk Silahlı Kuvvetleri'mize yönelik saldırılara karşı, hukuk devleti ilkesi sınırları içinde, sonuna kadar mücadele etmek kararında olduğumuzun bilinmesini isterim. Aziz milletimiz kendisine hizmet edenleri unutmadığı gibi, kendisine hizmet edenlere saldıranları da unutmayacaktır.'
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.