Hava Durumu

Amazon, Covid-19 test kitlerini dünyaya dağıtacak!

Amazon CEO'su Jeff Bezos ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yeni tip Corona virüsün yayılmasını önlemenin yolları üzerinde çalışıyor. Bezos, Dünya Sağlık Örgütü ile yaptığı video konferansın bir görüntüsünü Instagram hesabında paylaştı. Bezos, gönderisinde Amazon'un Corona virüsü pandemisinde Dünya Sağlık Örgütü'ne yardım etmek için harekete geçme yollarını listeledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2020 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2020 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Amazon, Covid-19 test kitlerini dünyaya dağıtacak!

Bezos'a göre Amazon, WHO'ya web desteği sağladı, yapay zeka teknolojisinin pandemiyi haritalamasına entegre etmesine yardımcı oldu. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü materyallerinin tercüme edilmesine yardımcı oldu.

Bezos, Corona virüsü mücadelesi için desteğini sürdürüyor

Jeff Bezos konuyla ilgili olarak "WHO ile şu anki çalışmamız şunları içeriyor: WHO web sitesi için kapasite ve güvenliği artırmak, WHO'nun sahip olduğu açık kaynaklar için ML (makina öğrenimi) ve AI sağlamak, WHO bilgi kataloğunun tercümesine ve transkripsiyonuna yardımcı olmak ve lojistik destek sağlamak" dedi. Ayrıca, Amazon'un teslimat sürücüsü filoları WHO için yardım amaçlı yönlendirilse de, "lojistik desteğinin" ne içerdiği tam olarak açık değil.

Jeff Bezos test kitlerini küresel olarak sağlayabilir

Milyarder iş adamı, tüm bunların yanında, Amazon'un test kitlerini teslim etmesine de yardımcı olabileceğini ima etti.

Bezos, "Ayrıca, bol COVID-19 test kitlerini üretmek ve dağıtmak için acil eylem ihtiyacını da tartıştık. Hızlı, etkili, erişimi kolay test kitlerinin fazlalığı tablodaki eğriyi düzleştirecek ve dünyadaki insanları koruyacak. Dr. Tedros'a önümüzdeki haftalarda ve aylarda WHO için yardım edebileceğimizi söyledim." dedi. Bu da "Bezos, dünya için daha fazlasını mı yapmayı düşünüyor?" sorusunu sorduruyor. Amazon'un test kitlerini üretebilmesi muamma ama dağıtımda söz sahibi olacağı kesin gözüyle bakılıyor.

İngiltere'de Amazon, milyonlarca evde Covid-19 testi yapmayı kabul etti. Bu testler sağlık çalışanlarından başlayarak halk için kullanılacak. Diğer pek çok Silikon Vadisi milyarderinin aksine Bezos, kişisel servetlerinden herhangi birini Corona virüsle mücadeleye bağışlayıp bağışlamadığı konusunda kamuya açık bir açıklama yapmadı. Bezos dünyanın en zengin insanı olmaya devam ediyor. Milyarder Bezos'un net değeri 120 milyar dolar.

Amazon'un virüsle ilgili son gelişmesi de, Amazon'un depo işçilerine yönelik bir mektuptu. Mektupta şirketin sağlığını korumak için attığı adımlar hakkında endişelerini dile getiren Bezos, "Kendi zamanım ve düşüncem artık tamamen Covid-19'a ve Amazon'un rolünü en iyi nasıl oynayabileceğine odaklanıyor." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.