Hava Durumu

Amazon'dan idrar şişesi açıklaması

Amazon, çalışanlarının idrarlarını pet şişeye yapmak zorunda kalmasını salgın gerekçesiyle kapatılan umumi tuvalet yokluğuna bağladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Amazon'dan idrar şişesi açıklaması

Online ticaret tekeli Amazon, çalışanlarının 'idrarlarını pet şişeye yapmak zorunda kaldığı' yönündeki iddialara cevap verdi. Amazon, sürücülerin özellikle salgın döneminde umumi tuvalet bulmakta 'güçlük çektiklerini' belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Mark Pocan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında Amazon'daki çalışma koşullarını eleştirerek "tuvalet bulup kullanmak için vakti olmayan personele" dikkat çekmişti. Amazon da Pocan'a, "Şişelere idrar yapıldığı yönünde gerçekten inanmıyorsunuz, değil mi? Bu doğru olsaydı kimse bizim için çalışmazdı" cevabını vermişti.

Euronews'te yer alan habere göre Amazon iddialara dair açıklamasında şirket sürücülerinin tuvalet sorunlarının Kovid-19 ile ilgili umumi tuvaletlerin kapanması nedeniyle kötüleştiği savundu, soruna çözüm bulmaya çalışacaklarını kaydetti.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Mark Pocan'a verilen yanıt nedeniyle de özür mesajı paylaşan Amazon "Temsilciler Meclisi üyesi Pocan'a bir özür borçluyuz" dedi.

Özür, şirketin Bessemer'deki bir depoda yaklaşık 6 bin Amazon işçisinin sendikalaşma oylamasının sonuçlarının beklendiği sırada geldi. Sendika başarılı olursa, ülkedeki Amazon işçileri toplu pazarlık gücüne ilk kez sahip olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.