Hava Durumu

Ameliyat fotoğrafı bir anda fenomen oldu

Ameliyat etmek üzere olduğu çocuk hasta korkunca sedyeye yanına uzandı, elini tuttu ve asistan hekimlerden bir tanesi ikilinin fotoğrafını çekti. Ardından beklenmedik bir şey oldu. Fotoğraf Facebook ve Twitter'da büyük bir hızla yayıldı, 5 binden fazla insan paylaştı, 2.5 milyon kişiye ulaştı. Fotoğrafa bakanlar ise hem duygulandı hem de yorumlarıyla duygulandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ameliyat fotoğrafı bir anda fenomen oldu
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erbuğ Keskin, küçük hastası Ender ile birlikte ameliyathaneye geçti. O sırada minik hasta tedirgin oldu. Prof. Dr. Keskin, "Hadi yanına yatayım beraber uyuyalım." dedi. Asistan hekimlerden bir tanesi de bu anı ölümsüzleştirdi ve fotoğraf çekti. Sonra bir anda fotoğraf fenomen haline geldi.

Prof. Dr. Keskin, "Her gün yüzlerce doktorun yapmakta olduğu bir şeyi yapmıştım. Ender, ameliyathaneden korkunca yanına uzandım uyuyana kadar. Bütün çocukların elini tutar, sarılırız zaten, onlar bize emanettir orada. Bunu bütün hekimler yapar. Ama fotografın altına yapılan yorumlar beni çok mutlu etti. Eleştirilmeye, yıpratılmaya o kadar alışmışız ki güzel sözcükler gerçekten kuvvet verdi." diyerek gösterilen ilgiye şaşkınlığını dile getirdi.

Prof. Dr. Keskin bu ilgiden dolayı çok mutluydu ancak kendisini en çok mutlu edenin sağlıkçı olmayan insanların yorumları olduğunu belirterek, "Benim için en güzeli sağlıkçı olmayan yüzlerce insan sağlıkçılar için çok güzel şeyler yazdılar yorumlar yaptılar kendi güzel hastane anılarını anlattılar. Hep mesleğimizin kötülenmesine alışmışız. Öyle hoşuma gittiki..." dedi. (Buse ÖZEL-hurriyet.com.tr)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.