Hava Durumu

Amerikan yönetimi gizli 'Kaşıkçı' raporunu açıklayacak

Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamada, Amerikan yönetiminin gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine dair bir raporu kısa sürede yayımlayacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Amerikan yönetimi  gizli 'Kaşıkçı' raporunu açıklayacak

Konuya yakın kaynaklar, gizliliği kaldırılacak söz konusu CIA raporunda, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın cinayetten sorumlu tutulduğunu iddia etti. Daha önce Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın muhatabının Veliaht Prens değil, Kral Selman olduğu şeklinde eski Başkan Donald Trump dönemi politikalarının aksi yönde bir açıklama yapmıştı. Biden ve Kral Selman bin Abdulaziz arasındaki ilk telefon görüşmesinin yakında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu görüşmeye Veliaht Prensi Muhammed'in de katılıp katılmayacağı izleniyor.

PRENS AMELİYAT OLDU

Bu arada, Suudi Arabistan devlet haber ajansı SPA, 35 yaşındaki Veliaht Prens'in önceki gün başkent Riyad'da başarılı bir apandisit ameliyatı geçirdiğini aktardı. Habere göre, sağlık durumu iyi olan Prens Muhammed, operasyonun ardından aracına yürüyerek gitti ve hastaneden ayrıldı.

UÇAKLARA BİR YIL ÖNCE EL KONULMUŞ

Riyad yönetimine çok büyük destek veren eski başkan Donald Trump'ın aksine çok daha sert bir tutum izlemesi beklenen Biden'ı öfkelendiren CIA raporunda, Kaşıkçı'nın cinayetinin arkasında 35 yaşındaki Prens Selman olduğuna dair iddialar yer alıyor.

Seçim kampanyasında Suudi Arabistan'ın "hesap vereceğini" sık sık gündeme getiren Biden'ın bu konuya daha çok ağırlık vereceği tahmin ediliyor. ABD'li yetkililer Kaşıkçı cinayetinin arkasında Selman'ın sağ kolu Kahtani olduğunu tahmin ederken, CNN raporun bazı detaylarına ulaştı. Raporda, Kaşıkçı'yı öldüren infaz timini taşıyan iki uçağın ait olduğu şirkete, olaydan bir yıl önce Selman tarafından el koyuldu. Bahsi geçen iki uçağın Sky Prime Aviation isimli bir şirkete ait olduğu ve bu şirkete 2017 yılında el konulduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.