Hava Durumu

Anadolu Efes final için parkeye çıkıyor

THY Avrupa Ligi'nde "Dörtlü Final" heyecanı başlıyor. Avrupa basketbolunun 1 numaralı kupası, Almanya'nın Köln kentinde sahibini bulacak. Temsilcimiz Anadolu Efes, yarı finalde bugün Rus ekibi CSKA Moskova ile karşılaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2021 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2021 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Anadolu Efes final için parkeye çıkıyor

Avrupa basketbolunun 1 numaralı kupası, bu hafta sonu sahibini bulacak. THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecanı, Almanya'nın Köln kentinde yaşanacak.

Organizasyonun ilk maçında temsilcimiz Anadolu Efes, CSKA Moskova ile karşılaşacak.

Anadolu Efes, üst üste ikinci, toplamda ise dördüncü kez Avrupa basketbolunun zirvesinde boy gösterecek. Lacivert-beyazlılar, yarım kalan görevi tamamlama hedefiyle Köln'de parkeye çıkacak.

Temsilcimiz, 2019 yılında Vitoria'da final oynamış ancak CSKA Moskova'ya kaybederek ikincilikle yetinmişti.

Ergin Ataman'ın ekibi, geçen sezon ise tarihi bir performans göstermiş, ancak pandemi nedeniyle sonunu getirememişti. Anadolu Efes, normal sezonu 24 galibiyet, 4 yenilgiyle lider tamamlamış, ancak koronavirüs salgını nedeniyle sezon iptal edilmişti.

Lacivert-beyazlılar, 2020-2021'de ise 22 galibiyet, 12 mağlubiyet ile üçüncü sırada yer aldı.

Play-off'ta Real Madrid ile eşleşen temsilcimiz, rakibini 3-2 geçerek adını Dörtlü Final'e yazdırdı.

1996 yılında Koraç Kupası ile kulüpler düzeyinde Türk sporuna Avrupa'da ilk kupayı getiren Efes, 25 yıl sonra bu kez Avrupa'nın en büyük kupasını havaya kaldırmak istiyor.

Anadolu Efes, CSKA Moskova karşısında tam kadro sahada yer alacak. CSKA Moskova ise büyük bir tecrübeye sahip.

Rus ekibi, 1996'dan bu yana tam 18 kez Dörtlü Final'de yer aldı. CSKA Moskova normal sezonu 24 galibiyet, 10 yenilgi ile ikinci sırada noktaladı.

Dimitris Itoudis'in ekibi, play-off turunda Fenerbahçe Beko'yu 3-0 ile geçti. Organizasyonda 8 kez mutlu sona ulaşan CSKA Moskova, 10 kupalı Real Madrid'in ardından bu alanda ikinci sırada.

Rus ekibi 2016'da Fenerbahçe'yi, 2019'da ise Anadolu Efes'i finalde yenmişti.

CSKA'da Nikola Milutinov'un Dörtlü Final'de oynanması beklenmiyor. Anadolu Efes-CSKA Moskova karşılaşması saat 19.00'da başlayacak.

Barcelona ile Olimpia Milan kapışacak

Diğer yarı final eşleşmesinde ise Barcelona ile Olimpia Milan kozlarını paylaşacak. Mücadele 22.00'de başlayacak. Kazananlar, Pazar günü 21.30'da şampiyonluk maçına çıkacak. Üçüncülük karşılaşması ise aynı gün 18.30'da.

Maçlara Köln kentinde bulunan 19 bin seyirci kapasiteli Lanxess Arena ev sahipliği yapacak. Pandemi nedeniyle dev organizasyona seyirci alınmayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.