Hava Durumu

Andıç: Bursa yeni bir yanlış kentsel dönüşümü daha kaldırmaz

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), sektör ve kent yararına sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Akademik Oda Başkanları'nı dernek merkezinde ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2020 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2020 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Andıç: Bursa yeni bir yanlış kentsel dönüşümü daha kaldırmaz

Toplantıya; Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Başar Bulut, Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Peyzaj Mimarları Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, İç Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nur Gül Arslan, Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Sevim Yürüten, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Mimar Şenol Şimşek, Bursa Sorumlu Emlak Danışmanları Derneği (BURSED) Başkanı Rıdvan Hasırcı ve İMSİAD üyeleri katıldı.

Toplantıda, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve İMSİAD Taahhüt Komisyonu Başkanı İbrahim Cem Oflaz, 1050 Konutlar kentsel dönüşüm ve ulaşım projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, müteahhitinden mimar ve mühendisine, taşeronuna ve inşaat malzemesi üreticilerine kadar bütün Bursalı inşaat sektörü temsilcilerinin, sektöre, kent ve ülke ekonomisine, katkılarına yenilerini ekleyebilmeleri için 1050 Konutlar ve şehirde yapılacak kentsel dönüşüm projelerinde etkin rol almaları gerektiğinin altını çizdi.

1050 KONUTLARI BURSA YAPMALI

1050 Konutlar projesi ile ilgili hazırladıkları projeyi de anlatan Andıç, "1050 Konutların muhakkak dönüşmesi gereken bir bölge olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Ancak bunun Bursa'nın kendi dinamikleriyle yapılmasının şehrimiz için daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bursa'daki mimarlarımız, müteahhitlerimiz, mühendislerimiz, taşeronlarımız, inşaata üretim yapan sanayicilerimiz ve malzeme satıcısı firmalarımız tarafından bunun yapılmasını arzuluyoruz. Çünkü Bursa, birçok başka sektörde olduğu gibi, inşaat söz konusu olduğunda Bursa kendisine yeter. Bu birikime sahip önemli bir şehir Bursa. Biz İMSİAD Üyesi müteahhitler olarak, işimiz bina inşa etmek olsa da, insanların hayatlarına dokunduğumuzun bilincindeyiz. Bu bilince sahip olduğumuz içindir ki, 1050 Konutlar projesi orada yaşayan dar gelirli vatandaşımızı değil mağdur etmek, mahalle dokusunu bile bozmadan, yani yine aynı mahalle sakinlerinin bölgede oturacağı şekilde yapılırsa ancak başarılı olur. Ayrıca biz bölge sakinlerinin sosyoekonomik durumlarını da gözettiğimiz için, 2018 sonrasında artan inşaat maliyetlerimize rağmen bölgeye değer katan bir proje sayesinde, hem yoğunluk artışı getirmeden hem de bölge sakinlerini ekonomik olarak zora sokmadan burayı dönüştürebiliriz. Ayrıca bu bölge halkımıza sağlayabileceği Mudanya yoluna paralel 1450 metrelik yürüyüş ve sosyal yaşam alanlarıyla, Bursa halkımızın birçok ihtiyacına da çözüm sunabilecek kamusal alanlar sağlama potansiyeline sahiptir. Akpınar mahallesini bu şekilde doğru bir şekilde dönüştürebilirsek, Bursa'da dönüşüm ihtiyacı duyan diğer bölgelere de iyi bir örnek teşkil edebileceğiz. Şehrimiz, yeni bir kentsel dönüşüm yanlışını daha kaldıracak durumda değil" dedi.

Başkan Andıç'ın ardından söz alan İMSİAD Üyesi Mimar Şenol Şimşek, 1050 Konutlar ile ilgili hazırladığı taslak projeyle ilgili, Akademik Oda Başkanlarına sunum yaptı. Sunumun ardından Oda Başkanları da fikir ve önerilerini paylaştı. Başkan Andıç, Akademik Odalarla, sektörün diğer kesimleriyle ve mahalle sakinleriyle toplantıların süreceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.