Hava Durumu

Android 12 ile Wi-Fi şifresi paylaşmak kolaylaşıyor

Android 12, bir kablosuz bağlantıya ait kimlik bilgilerini, AirDrop emsalı olan "Yakındaki Paylaşım" aracılığı paylaşımı kolaylaştırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2021 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2021 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Android 12 ile Wi-Fi şifresi paylaşmak kolaylaşıyor

Wi-Fi paylaşımını kolay hale getiren özellik dün gece yayınlanan yeni sürümün ilk geliştirici betasında görüldü. "Yakın Paylaşım" özelliğine göre Wi-Fi şifresi kimlik bilgilerinizi "Yakındaki Paylaşım" özelliği etkinleştirilmiş Android telefonlarla paylaşmak için "Yakındaki" tuşuna basmanız yeterli.

Yeni özellik QR kodlarıyla paylaşımın yerini alacak

Hem Android 10 hem de Android 11, Wi-Fi şifrenizi QR kodlarıyla paylaşmanıza izin veren işlevselliğe sahipti. Bununla birlikte bazı nedenlerden dolayı bu kodlar çalışmadığı noktada, Android 12 ile beraber gelen yakındaki paylaşım aracılığıyla Wi-Fi şifrelerinin gönderilmesi kolaylaşıyor.

İlk geliştirici önizlemesi ile birlikte henüz oluşum aşamasında olan Android 12 ile birlikte gelen bu özelliğin, son sürüme ulaşana kadar bazı ayarlardan geçmesi bekleniyor. Aynı zamanda Google Android için önce üç geliştirici derlemesi ve dört beta sürümü sunmayı planlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.