Hava Durumu

Ankara'da ikinci operasyon şoku

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TCDD'nin yaptığı bazı ihalelerle ilgili ihbarlar üzerine bir soruşturma yürütüldüğü haberlerini doğruladı. Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün çıkan söz konusu 'Heryerde rüşvet' haberi üzerine Başsavcılık ve TCDD'den de açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2013 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2013 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ankara'da ikinci operasyon şoku

Başsavcılık, konu hakkında kamuoyuna yansıyan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Başsavcılık söz konusu soruşturmanın gizliliğine rağmen yapılan haberdeki bilgilerin nasıl alındığının anlaşılamadığını belirtti.

TCDD'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan TCDD Genel Müdürlüğü konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Kurum yaptığı resmi açıklamada, "Söz konusu haberlerde, şüpheli oldukları iddia edilen TCDD Genel Müdürü dahil olmak üzere Kuruluşumuzdan diğer bazı isimlere de yer verilmiş olup, haklarında soruşturma yapıldığı yönünde ifadelere yer verilmiştir. Bugüne kadar Kuruluşumuzdan hiç kimsenin ifadesine başvurulmamıştır. İsimleri yazılarak zan altında bırakılan Kuruluşumuz çalışanlarının iddialara ilişkin yasal hakları saklıdır." ifadeleri kullanıldı.

Hakkındaki iddialara cevap veren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman ise kızının düğününün Haliç Kongre Merkezinde yapıldığını ifade ederek, "Düğüne ait masraflar ile İngiltere'deki harcamalar tarafımızca karşılanmıştır. Buna ilişkin faturalar ve ödeme belgeleri bende mevcuttur" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.