Hava Durumu

Ankara'da kritik zirve! Rusya'ya net mesaj; Derhal...

Rusya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu. Kremlin, liderlerin yakın zamanda üst seviyede görüşme düzenlemek için anlaştığını bildiriyor. Türkiye'nin talebiyle olağanüstü toplanan NATO'daki kritik randevu sona erdi. ABD, İngiltere, Fransa ve Avrupa Birliği'nden de açıklamalar var. Öte yandan Ankara'da Türk ve Rus heyetleri arasında görüşmeler devam etti. Türk heyeti, Rus tarafına derhal sürdürülebilir ateşkes, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2020 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ankara'da kritik zirve! Rusya'ya net mesaj; Derhal...

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de 33 askerin şehit olduğu hain saldırının ardından tüm gelişmeleri anbean canlı blogla aktarıyoruz.

İşte son gelişmeler...

19.04: Türk heyeti, Rus tarafına derhal sürdürülebilir ateşkes, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereğini vurguladı.

18.57: İngiltere, Esed güçlerinin dün İdlib'de Türk askerini hedef alan hava saldırıları sonucu 33 askerin şehit edilmesini kınarken, Türkiye'nin bölgede acil ve kalıcı ateşkes sağlanması yönündeki çabalarını desteklediğini bildirdi.

18. 21: Fransa, İdlib'de gerginliği azaltma konusunda verdiği taahhütleri yerine getirmemesi nedeniyle Esed rejimini ve Rusya'yı kınadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.