Hava Durumu

Ankara'daki flaş görüşmenin nedeni belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası Murat Çetinkaya'yı AK Parti Genel Merkezi'ne davet etmesinin nedeni belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ankara'daki flaş görüşmenin nedeni belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi ile görüşüyor. Görüşmeye Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.

ÇETİNKAYA DA AK PARTİ'DE

Merkez Bankası'nın yaptığı açıklamadan dakikalar sonra Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın Genel Merkez'deydi. Bakanların da Genel Merkez'de olması 'ekonomi zirvesi mi toplanacak' sorusunu gündeme getirmişti.

GÖRÜŞMENİN NEDENİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Mahmud Vaizi ve beraberindeki heyetle AK Parti Genel Merkezi'nde yapacağı görüşmeye ilişkin Reuters'a bilgi veren bir yetkili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'ndeki İran heyeti ile toplantısına TCMB Başkanı Murat Çetinkaya da katılacak. Toplantının rutin gündemi daha önce imzalanan İran ile yerel para birimi ticareti anlaşması.AK Parti Genel Merkezi'nde diğer ekonomi yetkililerinin katılacağı olağanüstü bir ekonomi toplantısı yapılmayacak" dedi.

MB: GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

Merkez Bankası, doların 4,50'yi aşmasının ardından açıklama yaptı. Açıklamada "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır" dendi. Açıklama sonrası dolar tarihi zirve seviyelerinden 4.40'a kadar geriledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.