Hava Durumu

Ankaragücü'nün iflası talep edildi

Bir asrı deviren geçmişi ile Türkiye'nin en eski spor kulüplerinden biri olan Ankaragücü'ne karşı dikkat çekici bir davanın açıldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ankaragücü'nün iflası talep edildi

Kulübün bağlı olduğu şirkete 2 milyon lira gönderen bir iş insanı, parasını alamayınca şirketin iflasını istedi. Ankaragücü Futbol AŞ'ye karşı iflas istemli dava Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açıldı.

Hürriyet gazetesinde detaylarına yer verilen dava dosyasına göre, iş insanı K. S., 2016 yılında dönemin kulüp yöneticileri ile şirketin yüzde 10'unun devri konusunda anlaşmaya vardı.

YÜZDE 10'A KARŞILIK

İş insanı K. S. banka yolu ile kulübün bağlı olduğu şirketin hesabına 2 milyon liraya yakın para gönderdi. Anlaşma, yapılan ödemeye karşılık şirketin yüzde 10'unun K. S.'ye devrinin yapılacağı yönündeydi. Dönemin kulüp yöneticisi İhsan Akalan'ın da banka hesabına gönderilen ödeme sonrası, söz konusu hisselerin devri gerçekleşmedi.

İFLASI İSTENDİ

Taraflar arasında yürütülen görüşmeler de olumsuz sonuçlanınca K.S. ilk olarak şirkete karşı icra takibi başlattı. İcra takibine şirket itiraz etti. Bu kez, itirazın kaldırılması ve şirketin iflası istemi ile dava açıldı. K. S.'nin avukatı Tuğçe Orhan'ın imzasını taşıyan dava dilekçesinde, icra takibine itirazın, borcun ödenmesinin geciktirilmesi amacı taşıdığı öne sürüldü.

Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, duruşmanın önümüzdeki 10 Haziran'da yapılacağını taraflara bildirdi.

KULÜP 110 YILI GERİDE BIRAKTI

MKE Ankaragücü, Türkiye'nin en eski futbol kulüplerinden biri. Savunma sanayinde çalışan işçiler ile bu sektörde çalışacak meslek okulu öğrencilerin talebi ile Ağustos 1910'da kuruldu. Süper Lig'de top koşturan MKE Ankaragücü'nün bağlı olduğu şirketin sermayesi 20 milyon TL.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.