Hava Durumu

Anneler Asya için seferber oldu

Milliyet.com.tr'nin 'anne sütü' çağrısı ses getirdi. Asya'nın dramını öğrenen anneler 15 yaşında 15 kilo ağırlığındaki kız için harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2013 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2013 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Anneler Asya için seferber oldu

Antalya’da, 15 yaşında 15 kilo ağırlığındaki Asya Hisar için yapılan anne sütü çağrısına Türkiye’nin dört bir yanından yeni doğum yapmış anneler duyarsız kalmadı. Asya’nın yurt dışına gitmesindeki engelin ise raporun tanı kısmındaki soru işareti olduğu belirtildi.

Kan testleri ABD’de ve Kanada’da incelenen ve yurt dışında tedavisi için Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği Asya Hisar’a gerekli olan anne sütü çağrısı üzerine Türkiye’nin birçok ilinden anneler harekete geçti.

Asya Hisar’ın dramını öğrenen yeni doğum yapmış anneler, sütlerini Asya ile paylaşmak için aileye ulaştı.

YAKLAŞIK 500 YENİ ANNE BAŞVURDU

Baba Orhan Hisar, haberler sonrasında İstanbul, Ankara, İzmir, Adapazarı, Artvin, Batman, Gaziantep, Bolu, Antalya gibi Türkiye’nin birçok ilinden ve yurt dışından 500’e yakın yeni doğum yapmış annenin kendilerine telefonla ulaştığını anlattı. Hisar, "Asya’ya kendi sütlerini göndermek istiyorlar. Ancak uzak illerden göndermek çok zahmetli. Sütün ulaşım süresi uzun olacağından zahmete girmemelerini istedik ve teşekkür ettik. Ancak Antalya’dan da çok sayıda yeni doğum yapmış anne bizi aradı ve yavrularına verdikleri sütlerini Asya’yla paylaşymaya başladı. Antalya’dan 10’u aşkın anne aradı ve sütlerini getiriyor. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

ASYA’DAN ANNELERE TEŞEKKÜR

Türkiye’nin birçok ilinden sağlığı için yavrularına verdikleri sütü kendisiyle paylaşan ve paylaşmak isteyen tüm annelere teşekkür eden Asya ise tedavi olup ayağa kalkabilmesi ve okuluna yeniden dönebilmesi için Başbakan, Sağlık Bakanı ve yetkililerin yardımını beklediğini söyledi.

’BEN DE ANNEYİM’

Asya’ya anne sütünü getiren Özlem Aslan, 8 aylık Berrak adlı bebeği olduğunu, Asya’nın durumunu haberde izledikten sonra bir anne olduğu için çok üzüldüğünü ve sütünü paylaşmak istediğini söyledi. "Ben de bir anneyim ve yavrumun sütünü Asya’nın tedavisi için paylaşıyorum" diyen Özlem Aslan, eşi Serdar Aslan ve 8 aylık kızıyla aileyi ziyaret etti.

ASYA’YI ENGELLEYEN SORU İŞARETİ

Babaa Hisar, Asya’nın hastalığının tanısı ve tedavisine ilişkin Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi doktorları tarafından, Kanada’da The Hospital for Sick Children Toronto’nun talebi üzerine sevki için hazırlanan son raporun tanı kısmındaki ’IPEX-like sendrom (?)’ şeklindeki belirtideki soru işareti nedeniyle sevk işleminin yapılamadığını söyledi.

SAĞLIK BAKANINA ÇAĞRI

Baba Hisar, belirtilen tanının da yanlış olduğu ve zaten çocuğun hastalığının ne olduğunun bilinememesi nedeniyle yurtdışından talep geldiğini ve tanı bölümüne konulan soru işareti engelinin aşılması için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’dan yardım çağrısında bulundu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

Asya’nın ABD, Kanada ve Avusturya’dan hastalığının teşhisi ve tedavisine ilişkin bulunulan taleplere rağmen, hazırlanan rapordaki bürokratik eksiklikler yüzünden gönderilemiyor olması, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

Hem aile hem de bakanlık nezdinde konuya ilişkin sorunlar açısından araştırma yaptıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, "Asya’nın sağlığına kavuşması için yapabileceğimiz ne varsa yaparız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.