Hava Durumu

Annesini ve ağabeyini öldüren sanık hakim karşısına çıktı

Eyüpsultan'da, bir yemek programında birinci olan annesi Şükran Biroğlu ile ağabeyi Mesut Biroğlu' nu defalarca bıçaklayarak öldüren Uğur Biroğlu hakim karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Annesini ve ağabeyini öldüren sanık hakim karşısına çıktı

Biroğlu'nun kızkardeşi ağabeyinin daha önce de annesini öldürmeye çalıştığını söyleyerek, "Bir kere anneme bıçakla saldırdı. Annem kurtulmak için bahçe kapısından atlamış ve belini kırmıştı. Hapse girmesin diye şikayetçi olmadı. Onu gözünden sakınırdı" dedi.

İstanbul Eyüpsultan'da yaşayan Uğur Biroğlu 25 Ocak günü 70 yaşındaki annesi Şükran Biroğlu ve 50 yaşındaki Ağabeyi Mesut Biroğlu'nu bıçaklayarak öldürdü. Anne ve ağabeyinin cesetlerinin başında bir süre bekleyen Biroğlu daha sonra ise polise giderek teslim oldu. Olayın ardından tutuklanan Uğur Biroğlu bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuklu sanık Uğur Biroğlu hazır edildi. Duruşmada ilk kez savunma yapan sanık, sağlıklı biri olduğunu söyleyerek, "Annem ve ağabeyim benim deli olduğumu söylüyor, erkekliğime laf ediyorlardı. Kendi hayatlarının mahvolmasının sebebi olarak beni görüyorlardı" dedi.

Mahkeme başkanın, "Ne oldu ki aç açıktalar mıydı?" sorusu üzerine ise sanık, "Ben Açtım. Ben açıktaydım. Lape hastanesinde 2009-2010 arası psikolojik tedavi gördüm. Götürün evlendirin dediler, hastalık tanısı koymadılar. İş buldukça tekstilde çalışırım" dedi.

"İFTİRA ATIYORLARDI"

Annesi ve ağabeyinin kendisine iftira atmaya çalıştığını iddia eden Biroğlu, "Elimi yüzümü yıkarken lavaboda uyuşturucu gördüm. Bu kimin diyorum senin diyorlar. Üstüme iftira atıyorlar. Olay günü uzandım. Mesut, anneme 'Bu eşek bizim yükümüzü çekemiyor, bu eşekten kurtulalım, korona bulaştıralım, beynine şok verelim, akıl hastanesine kapatalım, beyninin fabrika ayarları yanmış' diyordu. Gülüyorlardı. Bende film koptu. Babam öldükten sonra 8 senedir çekiyordum. Olay nasıl gelişti tam hatırlamıyorum. Mutfaktan bıçağı aldım, ikisi salondaydı. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi. Suçsuz olduğunu söyleyen Biroğlu, "Bunu affınıza sığınarak söylüyorum. Annem kendisiyle cinsel olarak birlikte olmaya zorluyordu. Olayın iç yüzü budur" dedi.

DAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞ

Sanığın kız kardeşi Hayriye Demir şikayetçi olduğunu belirterek, "Daha önce uyuşturucu tedavileri gördü. Psikolojik hastalığı yok. İçip annemi kemerle dövüyordu. Kaç kez abimin kafasını kırdı. Bir kere anneme bıçakla saldırdı. Annem kurtulmak için bahçe kapısından atlamış ve belini kırmıştı. Hapse girmesin diye şikayetçi olmadı. Onu gözünden sakınırdı. Uyuşturucu içince kendisinden geçiyordu. Babama da şiddet uygulardı" dedi.

Alınan savunma ve ifadelerin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde rapor alınması için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.