Hava Durumu

Annesinin biriktirdiği tüm parayı Twitch'te bağışladı!

Küçük çocukların mobil cihazları daha fazla kullanması, sadece sağlık sorunları ile sınırlı kalmıyor, bazı sürprizleri de beraberinde getiriyor. Özellikle çocukların oyunlara ilgi gösteriyor olması, anne ve babaların telefonlarında sürpriz harcamalar ile karşılaşılmasına neden oluyor. Daha önce App Store'da çocukların yaptığı bilinçsiz harcamaların iade edildiğine birçok kez şahit olduk.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Annesinin biriktirdiği tüm parayı Twitch'te bağışladı!

Küçük çocuk Twitch'te 20000 dolar bağış yaptı!

Bu kez Twitch aynı olay ile gündeme geldi. Küçük bir çocuk annesinin kredi kartını kullanarak Twitch üzerinde yayıncılara 19870 dolar bağış yaptı. Çocuğun bağış yaptığı kişiler arasında amatör yayıncıların yanı sıra oldukça profesyonel hale gelen isimlerde yer alıyor.

Haziran ayında iki hafta boyunca gerçekleştirilen bu bağışlar için çocuğun annesi Twitch ile iletişime geçiyor. Daha sonra Twitch'in ödemeler için kullandığı Xsolla firması paranın neredeyse tamamını kadının banka hesabına iade ediyor. Anne bu olaydan sonra oğluna sadece günlük 1 saat oyun oynama izni verdiğini belirtirken, daha fazla sosyalleşmesi için elinden geleni yapacağını vurguluyor.

Benzer olaylara bakacak olursak: Apple, 2014 yılında çocukların yaptığı uygulama içi satın alımlar nedeniyle yaklaşık 32,5 milyon dolar geri ödeme yaptı. Benzer bir şekilde Microsoft, Xbox ile FIFA oynayan bir çocuğun yaptığı 8000 dolarlık harcamayı iade etmişti

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.