Hava Durumu

Antalya Manavgat'taki yangın 21 saat sonra kontrol altında

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altında. Onlarca evin kül olduğu yangında 4 mahalle de boşaltıldı. 62 kişi dumandan etkilenirken, alevlerin arasında kalan 3 kişi tedavi altına alındı. Bölgede bulunan Bakan Pakdemirli "Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki'de devam eden bir yangın var" açıklamasını yaptı. Pakdemirli, Akseki'de bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ve Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığını belirtti. Pakdemirli, "Antalya'da 18 köy ve mahalle boşaltıldı. Önceliğimiz yerleşim yerleri" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Antalya Manavgat'taki yangın 21 saat sonra kontrol altında

Manavgat'ın farklı noktalarında dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınları 21 saat sonra kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Antalya Manavgat yangını kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki'de devam eden bir yangın var" dedi.

"18 KÖY VE MAHALLE BOŞALTILDI"

Bakan Pakdemirli Akseki'deki orman yangınında 82 yaşındaki bir vatandaşın hayatını kaytbettiğini açıkladı.

Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığını belirten Pakdemirli, "Hayati tehlikeleri yok, restorancı oldukları tahmin ediliyor. Helikopterleri gönderemiiyoruz ancak yol açık ve alınacaklar oradan. Antalya'da 18 köy ve mahalle boşaltıldı. Adana Kozan'da 6 köy, Mersin'in Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Önceliğimiz yerleşim yerleri" dedi.

Manavgat'ta kriz masası oluşturularak evleri boşaltılan vatandaşlar için 700 civarında konaklama yeri ayarlandı. Yangından 62 kişi etkilendi. 3'ü yanık, 2'si kırık, 57'siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan 51 kişinin taburcu edildiği bildirildi.

Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki mahallelerinin kuzey kısımları boşaltıldı. Yangına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale edildi.

ERDOĞAN: OLAY TÜM BOYUTLARIYLA ARAŞTIRILACAK

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En kısa zamanda yangını kontrol altına almak suretiyle bir an önce temennimiz o ki cana hiçbir şey gelmeden bu yangını söndürmüş olalım. Geniş bir alanda süren yangının en kısa zamanda sönmesi temennimizdir. Olay tüm boyutları ile araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır." dedi.

62 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangına ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Manavgat'ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3'ü yanık, 2'si kırık, 57'siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. 112 ambulanslarımız, mobil komuta aracımız, UMKE ekiplerimiz olay yerinde. Devlet hastanemizin tahliyesi söz konusu değil. Hepimize büyük geçmiş olsun." bilgisini paylaştı.

"ZARARIN TELAFİSİ YAPILACAK"

Bakan Çavuşoğlu da yangına anında müdahale edildiğini, ekiplerin, cansiparane çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yangının devam ettiğine değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Can kaybının olmaması sevindirici. İnşallah da olmaz. Dumandan zehirlenen vatandaşların durumu da iyi. Vatandaşın zararının telafisi yapılacak. Evi, serası ya da tarım ürünleri zarar görenlerin hepsinin telafisini yaparız, hepsini gideririz. İnşallah kısa süre içinde, umut ediyoruz ki bu gece yangın kontrol altına alınır, ondan sonra da gerekli çalışmaları yaparız."

Bakan Ersoy da çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, "Yangına tam zamanında, çok fazla ekipmanla müdahale edildiği için turizm bölgelerine ulaşmadı. Yerleşim yerlerine uzak bölgelerde seyrediyor" diye konuştu.

''4 AYRI NOKTADA BİRDEN ÇIKMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ''

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yangının 4 ayrı noktada çıkmasının oldukça düşündürücü olduğunu belirtti ve güvenlik güçlerinin durumu araştırdığını da ekledi.

Yangında şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını da aktaran Böcek, dumandan etkilenen vatandaşların olduğunu açıkladı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de bölgedeki en büyük yangın olduğunu söyledi.

Sözen, ''Yangın 15 kilometrelik alana yayılmış durumda'' diyerek bilgi verdi.

Yangına ilişkin AFAD'dan bir açıklama yapıldı. Söndürme çalışmalarının 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla yürütüldüğü bildirildi. Açıklamada, Yeniköy ve yakınındaki yerleşim yerlerinden, ormana yakın bölgelerdeki evlerin Jandarma tarafından tahliye edildiği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.