Antalya'nın meşhur kabak tatlısına, coğrafi işaret tescil belgesi verildi.
Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Antalya'da piyaz, tavşan yüreği zeytin, karyağdı armut, avokado, gülüklü çorba, yenidünya ve portakalın ardından kabak tatlısı da Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi aldı.
Bal kabağından yapılan, tahin ve ceviz ile servis edilen tatlı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nca (ATSO) yapılan yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından kente özgü olarak tescillendi.
Antalya Kabak tatlısının özellikleri
Yaklaşık 33 yıldır hizmet sektöründe çalışan ve müşterilerine kabak tatlısı sunan Ömer Çalışkan, Antalya'ya özgü kabak tatlısının tarifini, AA muhabirine anlattı.
Soyulmuş bal kabağı dilimlerinin bir gün toz şekerde bekletilip, yaklaşık 2 saat ocakta pişirildiğini aktaran Çalışkan, "Kabaklar, tepsilerde kızartılması için kuzineye ya da fırına sürülüyor. Kızartılmış bal kabakları üzerine çifte kavrulmuş tahin dökülüp ve ceviz içi serpilerek servis ediliyor. İsteğe göre kaymaklı olarak da sunum yapılıyor." diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Antalya'nın kabak tatlısına coğrafi işaret
Antalya'nın meşhur kabak tatlısına, coğrafi işaret tescil belgesi verildi.
Antalya'da piyaz, tavşan yüreği zeytin, karyağdı armut, avokado, gülüklü çorba, yenidünya ve portakalın ardından kabak tatlısı da Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi aldı.
Bal kabağından yapılan, tahin ve ceviz ile servis edilen tatlı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nca (ATSO) yapılan yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından kente özgü olarak tescillendi.
Antalya Kabak tatlısının özellikleri
Yaklaşık 33 yıldır hizmet sektöründe çalışan ve müşterilerine kabak tatlısı sunan Ömer Çalışkan, Antalya'ya özgü kabak tatlısının tarifini, AA muhabirine anlattı.
Soyulmuş bal kabağı dilimlerinin bir gün toz şekerde bekletilip, yaklaşık 2 saat ocakta pişirildiğini aktaran Çalışkan, "Kabaklar, tepsilerde kızartılması için kuzineye ya da fırına sürülüyor. Kızartılmış bal kabakları üzerine çifte kavrulmuş tahin dökülüp ve ceviz içi serpilerek servis ediliyor. İsteğe göre kaymaklı olarak da sunum yapılıyor." diye konuştu.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR