Hava Durumu

Antika Pazarı Hanlar Bölgesi'ne kurulacak

Bursa Sivil Toplum derneği (SİVİLAY) ve Bursa Kapalı Çarşı Derneği Tarihi Hanlar Bölgesi'ne kurulması planlanan Antika Pazarı hakkında dernek üyelerine bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2012 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2012 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Antika Pazarı Hanlar Bölgesi'ne kurulacak


Bursa Sivil Toplum Derneği'nin farklı bir örgütlenme modeli olduğunu söyleyen Sivilay Başkanı Okan Aras, temel yapı taşlarında siyasetin değil doğrudan yana olan bir tavır sergilediklerini söyledi. Bursa'nın önde gelen adamlarının yapılan çalışmaları eleştirmek yerine, çözüm önerileri sunmayı, daha yaşanabilir bir kent için, önemli bulduklarını ifade eden Aras, "Bu kez Antika pazarı projemiz ile, Bursamızın ulusal ve uluslararası düzeyde,cazibesini artırcağını düşünüyoruz.yeter ki,gerekli ilgi ve desteği görebilirsin. Bursa'nın akil insanları, yeni projeleri üretmeye ve başarmaya devam edecek"dedi.


Sivilay Denetleme Kurulu Başkanı Erdem Saker, çocukluk yıllarında Kapalı Çarşı'da manifaturacı çıraklığı yaptığını ve o günlerde çarşının Bursa'nın en gözde mekanı olduğunu ifade ederek,"Tarihi Çarşılar ve Hanlar Bölgesi'nin haftanın her günü, her saati, içinde yaşanır hale dönmesi, bu dönüşümde ise, mekanların ve buralara hizmet verenlerin kalitesinin yükseltilmesini hayal ediyorum. Tarihi karakterdeki tüm Avrupa kentleri, dünya insanlarının gözdesi konumuna gelmiştir "dedi.


Sivilay Yönetim Kurulu Üyesi Hamide Erdem, antika eşyaların geçmişi bugüne bugünü geleceğe bağlayan köprüler olduğunu ifade ederek Bursa Antika pazarı çalışması hakkında bilgi verdi. Hanlar bölgesini bazı ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını söyleyen Antikacı Mehdi Kamruz, tarihi, cazibeye sahip olan bu bölgeye sanatsal, sosyal ve ticari alanlar kazandırılması gerektiğini söyledi. Kamruz, Sivilay'ın Antika pazarı projesine destek verdiklerini söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.