Hava Durumu

Apple'dan, iPhone 11 kullanıcı verileri için açıklama

Apple çokça konuşulan iPhone 11 kullanıcı verileri için bir açıklama yayınladı. Ortaya çıkan iddialara göre iPhone 11 ve daha üst modellerde iPhone konum bilgisi Apple tarafından toplanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2019 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2019 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple'dan, iPhone 11 kullanıcı verileri için açıklama

iPhone 11 kullanıcı verileri toplanıyor

Son model iPhone'larla adından sıkça söz ettiren Apple, bu sefer de iPhone 11'lerde bulunan konum bilgisi için açıklama yaptı. Açıklamada iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max kullanıcılarının ayarlarda Konum Servisleri'ni kapatsa dahi konum bilgisinin toplandığı kabul edildi.

Apple mühendisleri tarafından paylaşılan bir yazıda "Biz herhangi bir güvenlik önlemi öngörmüyoruz." açıklaması yapıldı. Sistem servisleri için herhangi bir konum kapatma ayarı olmadığı için sürekli konum bilgisi toplaması olduğu aktarıldı.

Bu gelişmelerin ardından Apple tarafından yapılan açıklamada iPhone 11 ve üstü diğer modellerde bulunan ultra geniş bant özelliği nedeniyle konum bilgisinin toplandığı aktarıldı. Mekansal farkındalık amacıyla çevrede bulunan cihazların özellikleri hakkında bilgiler toplandığı ifade edildi. Bu özellik sayesinde kullanıcıların AirDrop kullanarak diğer iPhone ve Apple cihazlarla dosya paylaşabildiği belirtildi.


Bu özelliğin yeni cihazlarda olmasının sebebi olarak da kullanılan yeni teknoloji gösterildi. Çünkü yeni iPhone'lar bulundukları ülkeyi belli zaman aralıklarıyla tarayarak bağlantı seçeneklerini belirliyor. Bu bağlantı seçenekleri ultra geniş bant özelliğinde kullanılıyor.

Toplanan verilerin sadece cihaz üzerinde kaldığı ve bu verilerin Apple'a iletilmediği de aktarıldı. Böylelikle Apple iPhone konum bilgisi verilerinin toplandığını kabul etti ancak kendisine ulaşmadığını açıkladı.

Gelecek olan güncelleme sürümlerinde ultra geniş bant özelliğinin kullanıcılar tarafından kapatabileceği duyuruldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.