Hava Durumu

Apple Glass özellikleri ve fiyatı sızdırıldı

Apple Glass özellikleri belli oldu. Artırılmış gerçeklik ürünlerinden biri olacak olan gözlük sayesinde, gözün hemen önünde ekranlar belirlenecek. Apple Glass fiyatı da oldukça konuşulacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple Glass özellikleri ve fiyatı sızdırıldı

Böyle bir gözlüğün geleceği daha önceden de ortaya çıkmıştı. Şimdi de gözlüğün sahip olduğu özellikler kendini gösterdi. Gözlükte son zamanlarda dikkat çeken LiDAR teknolojisi kullanılacak.

Apple Glass özellikleri ve fiyatı

Teknolojiyi günlük hayatta daha fazla kullanmaya başlıyoruz. Bunun en büyük örneği giyilebilir teknoloji ürünleri oluyor. Önde gelen teknoloji firması Apple da artırılmış gerçekliği hedefleyerek yeni ürünü için çalışmalara devam ediyor. Yeni gözlüğün özelliklerine bakıldığında ilk olarak diğer cihazlarla olan uyumu dikkat çekiyor.

Apple Glass özellikleri incelendiğinde karşımıza ilk olarak, iki gözün önünde yer alan lenslerin çalışması dikkat çekiyor. Yani her iki gözle cihazı kullanmak mümkün olacak. İki lenste birbirinden farklı bilgiler kullanıcının gözüne gözükecek.

Gözlük iPhone ve Apple Watch ile entegre çalışabilecek. Böylelikle tam bir ekosistem kurulumu sağlanmış olacak. iPhone ya da Apple Watch'ta yer alan bilgi ve uygulamaların tek dokunuşla gözlüğe gönderilebilmesi bekleniyor.

LiDAR ve kablosuz şarj teknolojisi gözlükte bulunacak. LiDAR sayesinde etrafta bulunan nesneler taranacak. Bu nesneler hakkında bilgilerin gözlük aracığıyla kullanıcıya gösterilebileceği söyleniyor. Kablosuz şarj da kablo zahmeti olmadan gözlüğün şarj edilmesini sağlayacak.

Apple Glass fiyatı

Yukarıdaki özellikleri ortaya çıkan gözlüğün 499 dolar ile kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Gözlüğe ait tanıtımın da 2021 yılının mart ayında yapılması bekleniyor. Ancak piyasaya çıkış tarihi için elde olan bilgiler 2020 yılını gösteriyor. Apple'ın satışa çıkarmadan çok daha önce bir lansman yapması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.