Hava Durumu

Apple'ın 500 milyon dolar ceza ödemesi onay aldı

Apple 500 milyon dolar ceza ödemesi iPhone sahiplerine yapılacağı ortaya çıkmıştı. iPhone'ları yavaşlatmasından dolayı verilen bu karardan sonra firma için ön onay geldi. Verilen anlaşmanın uygulanması mümkün olacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2020 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2020 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple'ın 500 milyon dolar ceza ödemesi onay aldı

Geçtiğimiz mart ayında firmanın eski iPhone sahiplerine ödeme yapacağına dair bir anlaşma yapılmıştı. Bu anlaşma şikayetçi olan eski iPhone kullanıcılarının avukatları ve Apple arasında olmuştu.

Apple 500 milyon dolar ceza için onayı aldı

Geçtiğimiz aylarda, firma yavaşlatma işlemi yaptığını kabul ederek kullanıcı başına 25 dolar ödeme yapmayı kabul etmişti. ABD'de geçerli olan bu davada, ödeme için iki tarafın anlaşması tamamlanmıştı. Ancak resmi kurumlar tarafından da onay alması gerekiyordu. Beklenen onaylama kararı geldi. Firma her bir kullanıcıya 25 dolar olmak üzere toplamda 500 milyon dolar ceza ödemesi yapacak.

Apple 500 milyon dolar ceza ödemesi için erteleme talebinde de bulunuldu. Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü nedeniyle ödemelerin başlangıç tarihi için erteleme talebinde olduğu söyleniyor. COVID-19 salgının süreci geciktirdiği söylendi. İddialara göre ödeme tarihi için iki taraf arasında önümüzdeki aralık ayı konuşuluyor.

Cezaya konu olan modeller arasında iPhone SE, 6, 6 Plus, 7 ve 7 Plus ile iOS 10.2.1 işletim sistemi bulunuyordu.

Dava ile cezanın belirlenmesi bir süre almıştı. Bu iki durumun ardından ödemelerin yapılması için kullanıcıların yine beklemesi gerekecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.