Hava Durumu

Apple ırkçılığa karşı harekete geçti! İşte verilen söz

Tim Cook'un başlattığı kampanya ile ABD olayları sonrası Apple ırkçılığa karşı harekete geçti. George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesiyle patlak veren protestolar ülkede büyük olaylara yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2020 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2020 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Apple ırkçılığa karşı harekete geçti! İşte verilen söz

Apple da ırkçılık olaylarına karşı mesaj veren şirketlerden biriydi. Bu defa eşitlik ve adaleti savunan kuruluşlara bağışlayacağı 100 milyon dolar yardım ile gündeme geldi.

Apple ırkçılığa karşı maddi yardımda bulunacak

Tim Cook paylaştığı tweet ile ırk adaletsizliğine karşı çalışma yürüten kuruluşlara 100 milyon dolar bağış sözünü verdi. Söz konusu bağış için bir tarih vermemiş olsa da bu sözüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu duyarlılığın ABD'de başlayıp tüm dünyaya yayılacağını söyleyen Cook diğer şirketlere örnek olabilecek bir davranışta bulundu.

4 Haziran'da Apple resmi sitesine Tim Cook tarafından ırksal eşitsizliğe karşı bir mektup yayınlanmıştı. Ayrıca Apple Music platformu da 9 dakika boyunca hizmet vermeyi durdurmuştu. 100 milyon dolarlık bağış, Apple'ın toplam değerinin 0.007'sine denk geliyor.

Sivil toplum kuruluşlarına yapılan yardımlar ile çalışmalar hızlanıyor, bu sayede verilmek istenen mesaj insanlara daha çabuk ulaşıyor. Apple ırkçılığa karşı yürüttüğü çalışma ile kuruluşları mutlu edecek gibi görünüyor.

Amazon 31 Mayıs'ta eşit adalet kuruluşlarına 10 milyon dolarlık bağış yapacağının sözünü vermişti. Ardından Google da 12 milyon dolar bağış yapacağı açıklamasında bulundu. Üç şirketin taahüt ettiği rakama bakacak olursak Apple olayı daha ciddiye almış görünüyor.

Bakalım yaşanan ABD olayları sonucu olarak neler yaşanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.