Hava Durumu

Arabalı Ramazan davulcusu

Bursa’nın en büyük mahallelerinden Yunuseli ve civarında hizmet veren davulcu, vatandaşları zamanında sahura kaldırmak için aracının üzerinde davul çalarak mahalleyi geziyor. Kamyonetin kasasında yaklaşık iki saat boyunca nüfusu 30 bin olan Yunuseli Mahallesi'ni dolaşan Ramazan davulcusunu, mahalleli meraklı gözlerle izliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2012 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2012 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arabalı Ramazan davulcusu


Davulcular, Ramazan ayının gelmesiyle mahalle sakinlerini sahura kaldırmak için gece mesaisine başladı. Ancak merkez Osmangazi ilçesi 30 bin nüfuslu Yunuseli Mahallesi'nde bir davulcu ise yaya olarak mahalleyi dolaşamayacağını anlayınca çareyi kamyonetiyle gezmekte buldu. Hem vatandaşları zamanında uyandırmak, hem de bütün mahalleyi dolaşabilmek için akrabasıyla birlikte sokak sokak dolaşan davulcuyu, mahalle sakinleri meraklı gözlerle bekliyor. Davulun sesini duyan bazı vatandaşlar ve çocuklar ise, merak ettikleri davulcuyu izlemek için evlerinin balkonlarına ve camlarına çıkıyor.

Mahallenin büyük olması sebebiyle vatandaşları sahurda tam zamanında sahura kaldırmak için böyle bir yola başvurduğunu ifade eden davulcu Tarık Gelegen, "Mahallemiz büyük ve yetiştiremiyoruz. Mecburen vatandaşlarımızı sahura araç üzerinde davul çalarak uyandırıyoruz. Zaten bu yönteme başvuran başka mahallede davulcu yok. Yaya olarak çalsak bile bütün mahalleyi dolaşabilmemiz mümkün değil. Günde yaklaşık 30 kilometre yol yapıyoruz" dedi.

Maniler söyleyerek davul çalan Gelegen, arabanın üzerine tutunarak Ramazan bitinceye kadar mahalleyi dolaşacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.