Hava Durumu

Aracınız yüzünden tatiliniz zehir olmasın

Havaların ısınması ile birlikte araç bakımlarının öneminin arttığını belirten uzmanlar, küçük ama basit tedbirlerin alınmaması durumunda yüksek bedeller ödendiğine dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aracınız yüzünden tatiliniz zehir olmasın

Tatil planları yapan vatandaşlardan araç bakımını ihmal etmemelerini isteyen BUROTO Servis Sorumlusu Cüneyt Ok, yolculukların güvenli olması için yola çıkmadan bakım yapılması gerektiğine dikkat çekti. Aracın motor yağı, fren hidroliği, soğutma suyu gibi sıvıların yaz aylarında ön plana çıktığını belirten Ok, "Fren hidroliği hayati önem taşımaktadır. Lastiklerin basıncı nasıl yüke göre düzenlenecekse aynı durum fren sistemi için de geçerlidir. Yaz demek toz demektir. Tozlu yolda çabuk kirlendiğinden hava filtrelerinin kontrolüne de dikkat etmek gerekir. Kirli filtre hem motor performansını düşürür hem de yakıt tüketimini artırır. Şuurlu bir sürücünün aracında yapacağı kontroller, fazladan masraf ödenmesinin önüne de geçer" diye konuştu.

SERİNLEYEYİM DERKEN HASTA OLMAYIN

BUROTO Servis Sorumlusu Cüneyt Ok, bakımsız klimanın araç içerisindeki kişileri hasta etme ihtimalinin de yüksek olduğunu ifade ederek, "Yetersiz sıvı dolaşan ve hortum bağlantılarında kaçak bulunan soğutma sistemi motorun hararet yapmasına, dolayısıyla yolda kalmanın dışında çok ciddi masrafların çıkmasına da sebep olabilir. Klimayla birlikte görev yapan polen filtresi, değiştirilmesi gereken parçalar arasında önceliklidir. Aşınan lastikler, tekerlekteki yuvarlanma direncini artırırken bu da rot ve balans ayarının bozulmasına sebep olabilir. Azalan direksiyon hissi karşısında yol tutuş özellikleri de zayıflayan araçta, yakıt tüketimi artarken birçok parçanın da ömrü de kısalmaya başlar. Yaz mevsimine girmeden araçlarda birkaç noktayı kontrol ettirmekte büyük yarar var. Bu kontroller, araçlarda rutin yapılanlar ve yaz mevsimine yönelik gerekenlerin birleşmesidir. Kışın soğuk havalardan etkilenen dış boyanın kontrolünün yapılması da aracın ömrünü uzatır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.