Hava Durumu

Araçta bırakılan eşyalar için güvenlik önlemi

Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü önderliğinde hayata geçirilen projeyle araçlarda unutulan eşyalar için güvenlik görevlileriyle polis koordineli çalışacak. Park halindeki araçlarda bırakılan değerli eşyalar konusunda daha hassas davranacak özel güvenlik görevlileri durumu polise bildirecek, polisler ise plaka numarasından araç sahibine ulaşacacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2012 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2012 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Araçta bırakılan eşyalar için güvenlik önlemi
 
Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen proje ile "otodan hırsızlık" olayları asgariye indirilecek. Polis ekiplerinin özel güvenlik görevlileriyle iş birliği yapacağı projeyle, park halindeki araçlarda bırakılan değerli eşyalar güvence altında olacak. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde özel güvenlik görevlilerine seminer veren Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Tuna Kuş, özel güvenlikle polisin daha koordineli çalışacağına dikkati çekti.
Hırsızlık vakalarını asgariye indirebilmek için her geçen gün daha fazla projenin hayata geçirildiğini dile getiren Tuna Kuş, "Hırsızlığın adı bile kötü. Buna maruz kalmak son derece üzücü. Emniyet teşkilatı olarak hırsızlık olaylarını son derece önem veriyoruz. Bu olayları çözmek için son derece çaba sarf ediyoruz. Bu çabaların semeresini çoğu zaman alıyoruz, ama özel güvenlik görevlileri ile iş birliği içerisine girdiğimiz zaman daha da verimli olacağımızı tahmin ediyoruz. Umuma açık yerlerde, park ve bahçelerde, alışveriş merkezlerinde son zamanlarda halkın arabalarında unuttukları değerli eşyalar dolayısıyla otodan hırsızlık konuları meydana geliyor. Özel güvenlik görevlileriyle yapacağımız iş birliğiyle, otoparklarda meydana gelen hırsızlıkların azalacağına, belki de hiç yaşanmayacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımız otoparklara arabalarını park edip gidiyor. Belki o günün vermiş olduğu mutlulukla araçlarında değerli bir eşya olup olmadığı akıllarına gelmiyor. Cüzdan, çanta, kredi kartı, cep telefonu gibi değerli eşyalar, değerli olmasa bile değerli görüntüsü verebilecek eşyaları oto içinde bırakmamak, yanımıza almalı, yanımıza alamayacağımız bir eşya ise, arka koltuğa atmak yerine görünmeyecek bir yere ya da bagaja koymalıyız. Böyle eşyalar hırsızları cezbediyor. Sırf o çantanın içerisinde değerli bir eşya olduğunu düşünerek camı kırıp araca zarar verebiliyorlar" dedi.

Sunum içerisinde hazırlanan video ile olayı gerçek bir hırsızlık vakası üzerinden anlatan Tuna Kuş, özel güvenlik görevlilerini bilgilendirerek, "Otopark içerisinde, park ve bahçelerde, araç içersinde görünür vaziyette olan değerli eşya ya da değerli eşya görünümzndeki herhangi bir şey gördüğünüzde bunu polis ihbar hattına bildirin. Polis bu uyarıyı dikkate alarak, araç plakasından aracın sahibine ulaşacak ve konu hakkında vatandaşı uyaracaktır. Biz vatandaşı aradığımızda "biz polis teşkilatı olarak, özel güvenliğin vasıtasıyla sizi uyarıyoruz" diyeceğiz" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.