Hava Durumu

Arınç Bursa'da yanan tarihi caminin açılışını yaptı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 2012 yılında yanan tarihi Karacabey Ulu Camii'nin açılışını yaptı. Arınç, törende yağmurlu bereketli günlerin gelmesi için dua etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2014 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2014 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arınç Bursa'da yanan tarihi caminin açılışını yaptı

2012 yılında sebebi belirlenemeyen bir yangında büyük hasar gören 550 yıla yakın geçmişe sahip tarihi Karacabey Ulu Camii'nin restorasyonu tamamlandı. 1.5 yıl süren çalışmalarının ardından yenilenen tarihi caminin açılış töreni, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla yapıldı. Programda konuşan Bülent Arınç, tarihi caminin Sultan 1. Murad Hüdavendigar vakfiyesinden olduğunu anlattı.

Arınç, AK Parti döneminde tarihi yapılara sahip çıkıldığını belirterek, "Bizim dönemimizde 4 bine yakın bunun gibi cami, külliye ve medreseyi ayağa kaldırdık. Çok şükür bugüne kadar 3 katrilyonluk bir yatırım yaptık. Sultan Ahmet, Süleymaniye gibi her birisi devasa eserleri tekrar ayağa kaldırdık. Çok güzel eserlerle bugün iftihar ediyoruz" dedi.

"VAKIFLARIMIZA TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKTIĞIMIZ GİBİ SAHİP ÇIKACAĞIZ"

"İnşallah vakıflarımıza sahip çıkacağız. Türkiye'mize sahip çıktığımız gibi" diyen Arınç, şöyle devam etti:
"Tarımdan sanayiye kadar, enerjiden ulaşıma kadar Türkiye'nin meselelerini 76 milyon vatandaşımızın ihtiyaçlarına ve taleplerine de elbette karşılık vereceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımız inşallah devam edecek. İnşallah hastanemiz kısa sürede bitiyor. Yüzde 80'i bitmiş durumda. İçinde çalışmalar başladı. Eğitimde, dersliklerimizde hizmetlerimiz sürüyor. Türkiye'yi huzurlu ve mutlu insanların memleketi haline getirmek bizim en büyük görevimizdir."

ARINÇ'TAN YAĞMUR DUASI

Son zamanlarda yaşanan kuraklıkla ilgili yağmurun bereketi ile gelmesini isteyen Arınç, "Huzurlu ve mutlu yıllar diliyorum. Çiftçi bir memleket olduğunuz için en çok ihtiyaç olan rahmetin de yağışların da Rabb'imden bir lütuf gibi bir an önce yağmasını niyaz ediyorum. Bazı yerlerde yağmur dualarına çıkılıyor. Biz de buradan böyle güzel bir zamanda Allah'ımızdan rahmet dileyelim. Yağmurlarımızla, bereketli mahsullerimizle Karacabey'imizin yüzü gülsün, diyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından tarihi caminin açılışı yapıldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.