Hava Durumu

Arınç, görevini Türkeş'e devretti

MHP'den Davutoğlu'nun teklifini kabul eden tek isim olan Tuğrul Türkeş, başbakan yardımcılığı görevini Bülent Arınç'tan devraldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arınç, görevini Türkeş'e devretti
Bülent Arınç, Başbakan Yardımcılığı görevini Tuğrul Türkeş 'e devretti. Türkeş, Geçici Bakanlar Kurulu 'nda başbakan yardımcılığı görevine getirilmişti.

Çankaya Köşkü 'ndeki devir teslim, basına kapalı gerçekleşti.

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş 'in oğlu Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'teİstanbul 'da doğdu. İktisatçı ve iş adamı Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümünü bitirdi.

KÖŞE YAZARLIĞI YAPTI

Türkeş, Ticaret Bakanlığı 'nda Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleriyle, Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

BANKACILIK, OTELCİLİK VE PARTİ BAŞKANLIĞI

PETKİM A.Ş. ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, AtaköyOtelcilik A.Ş.'de genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan Tuğrul Türkeş, medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konularında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaparken, Aydınlık Türkiye Partisi kurucu üyeliği ve genel başkanlığı görevini üstlendi.

23. DÖNEM MİLLETVEKİLİ OLDU

Türkeş, 23. dönemde Ankara milletvekili seçildi. Aynı dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeliği yapan Türkeş, 24. dönemde de aynı göreve yeniden seçildi.

İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babası.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.