Hava Durumu

Arınç'ın açıklamasına cemaatten ilk tepki

Arınç'ın açıklamalarına Gülen cemaati cephesinden ilk yorumlar da geldi. Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, açıklamayla birlikte gerilimin düşeceğini söylerken Fethullah Gülen ile birlikte ABD'de bulunan Herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek, açıklamaları kısmen olumlu bulduklarını; ancak demokratik hak taleplerinin fitne olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arınç'ın açıklamasına cemaatten ilk tepki

Bülent Arınç'ın açıklamalarını Twitter'dan değerlendiren Zaman Gazetesi köşe yazarı Hüseyin Gülerce, iki yıllık süreyi olumlu karşıladıklarını bu sürede sınav sisteminin değişebileceğini ve dershaneler konusundaki kararın da test edilebileceğini söyledi.

İşte Gülerce'nin açıklamaları;

"Dualar kabul oldu. Hatadan dönüldü. İki yıl daha dershanelerin açık kalması kabul edildi. İki yıl icinde sınav sistemi yenilenebilir. Bu arada dönüşüm calışması da yürür. Böylece uygulamadaki başarı test edilir. Yapılan çalısmalar ile dershanelere ihtiyac azalabilir. Kapatan kapatır. Zorla kapatma hukuk dışı olur. Yarından itibaren gerilimin düşeceğini ve sağlıklı bir zeminde dershanelerin geleceginin tartışılacagini düşünüyorum. Bazı arkadaslar tam anlamadı herhalde. Milli eğitim Bakanı "Ocak'ta kayıt yok"demişti. Sayın Arınç "kayıt olacak" dedi.Karşılıklı güvensizlik var. Bunun giderilmesi icin üslup güzelliği gerekiyor. Konu Meclis'e geldiginde endişe kaynağı yanlışlardan dönülecekBazıları işin tatlıya bağlanmasını, sulh olmasını istemiyor. Ne diyelim, herkes kendi karakterini yansıtır, kendisine yakışanı yapar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.