Hava Durumu

'Artık Avrupa'ya açılmalıyız'

Bursaspor'un eski Teknik Direktörü Adnan Örnek, Robert Prosinecki ile yollarını ayıran Bosna Hersek Milli Takımı'nda adının teknik direktör adayı olarak geçmesi hakkında Ajansspor'a konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2019 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Artık Avrupa'ya açılmalıyız'

Örnek, "Yerli teknik adamlar elbette yurtdışında şans bulmalı. Hollanda, Almanya, İtalya, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan... Dünyadaki ülkelere teknik adam ihraç ediyorlar. Ben de Hırvatistan ve Bosna Hersek'te çalıştım. Avrupa'da çalışan Türk antrenör sayısı çok az. Şenol Güneş, Fatih Terim, Tayfun Korkut gibi isimler elbette var ama bir elin parmaklarını geçmiyor.

TÜRKİYE'DEKİ PİYASA DARALDI

Bosna ve Sırbistan medyası benim Bosna Hersek Milli Takımı için listede olduğumu yazdı. Bu doğru. Ben oraları biliyorum. Safet Susiç, Türkiye'de çalışıyorsa, Adnan Örnek ya da bir yerli teknik adam neden oralarda çalışmasın? Türkiye'deki piyasa aslında daraldı. Bir teknik direktörlük sıkıntısı var liglerde. Bir çıkış yolunu bulmak lazım. Bu da bence teknik adam ihracından geçiyor. Adımızın Bosna Hersek ile geçmesi elbette beni de mutlu etti. Hakkımıza hayırlı olsun. Türk teknik adamların Avrupa'da görev yapması bence önemli." şeklinde yaşananları değerlendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.