Hava Durumu

Artık filmler saniyeler içinde inecek

Türk Telekom, simetrik 10 Gbps indirme ve yükleme hızları sağlayan yeni nesil XGS-PON teknolojisini 'Açık kaynak kodlu' erişim platformu üzerinde test etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Artık filmler saniyeler içinde inecek

Bu yeni teknoloji sayesinde, 10 GB'lık bir film yaklaşık 8 saniyede, 75 GB'lık bir dosya ise 1 dakika gibi kısa bir sürede indirilebilecek. Şirket, simetrik 10 Gbps indirme (download) ve yükleme (upload) hızları sağlayan yeni nesil XGS-PON teknolojisini, açık kaynak kodlu erişim platformu üzerinde test etti. Open Networking Foundation (ONF) ile yapılan çalışmalar sonucunda Ankara'da Türk Telekom İnovasyon Merkezi'nde oluşturulan açık kaynak kodlu platform üzerinde denenen XGS-PON teknolojisi ile 10 Gbps'ye varan hızlara ulaşıldı.

Yeni nesil PON teknolojisi olan XGS-PON ile bir fiber kılından veri indirme ve yüklemede gigabitler seviyesinde hızlar sağlanırken, son kullanıcılar, 16K ve 360 derece video, akıllı ev uygulamaları, çevrimiçi oyun, artırılmış ve sanal gerçeklik, e-eğitim ve e-sağlık gibi uygulamalardan daha hızlı ve kapsamlı bir şekilde yararlanabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.