Hava Durumu

Artık söz sırası futbolcularda!

10 gün süren Kocaeli kampını tamamlayan Bursaspor'da üç aşamalı bir çalışma programı uygulandı. Mental, fiziksel ve taktik çalışmayla takımın istenilen noktaya gelmesi için çalışıldı. Şimdi artık gözler oyuncuların lig maçlarında sergileyecekleri performansa çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2021 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2021 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Artık söz sırası futbolcularda!

ÜÇ AŞAMALI ÇALIŞMA PROGRAMI

Ligin 8'inci haftasını BAY geçen, milli maç nedeniyle verilen arayı da tesislerindeki zemin sorunu nedeniyle Kocaeli'nde kamp yaparak değerlendiren Bursaspor'un Körfez'deki çalışmaları sona erdi. Yeşil Beyazlılar dün sabah yaptığı son antrenmanla kampı tamamladı. Teknik direktör Özcan Bizati 10 gün süren Kocaeli kampında takımını üç yönlü olarak istediği noktaya getirmeye çalıştı. Bizati'nin üzerinde durduğu birinci nokta ligin ilk 7 maçında 5 puan toplayan takımın kaybolan özgüveninin yerine getirilmesi oldu. Bizati ve kurmayları bu doğrultuda oyuncularla bireysel ve toplu görüşmelerle yaşadıkları problemleri öğrendi, çözüm yolları üretti.

TAKIMA UYGUN SİSTEM BELİRLENDİ

Mental çalışmaların ardından takımın özellikle rakiplerinden fiziksel açıdan geri kalması konusuna geçildi. Saha çalışmaları ve kondisyon salonunda yapılan güce yönelik antrenmanlarla bu sorunun ortadan kalkması için çaba sarf edildi. Takımın oyun sistemi kampın üzerinde durulan üçüncü ana konu başlığı oldu. Teknik direktör Özcan Bizati bu noktada elindeki oyuncu havuzuna uygun bir şablon belirledi. Bizati çalışmaları da bu doğrultuda yaptırdı. Kampı tamamlayan Bursaspor'da futbolcuların bundan sonra sergileyecekleri performans büyük merak konusu. Ligin kalan bölümünde elde edilecek sonuçlar Bursaspor'un kaderini belirleyecek.

RAKİP KARAGÜMRÜK

Milli maç nedeniyle lige verilen arada Kocaeli'nde kamp yapan Bursaspor bugün İstanbul'da hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Yeşil Beyazlıların rakibiyle mücadelesi saat 12.00'de başlayacak. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadele kulübün YouTube kanalından naklen ekranlara gelecek.

ÇOKÇALIŞ RİSKE EDİLMEYECEK

Bursaspor'un Kocaeli kampında takımla birlikte çalışmalara katılan İsmail Çokçalış'ın durumu iyiye gitmesine rağmen Boluspor maçında oynamayacağı bildirildi. Durumu her geçen gün iyiye gitmesine rağmen riske edilmeme adına İsmail Çokçalış'ın bir süre daha antrenmanlarda kendini deneyeceği ve tam randıman alınacağı zaman sahaya sürüleceği bildirildi. Teknik heyetle bir görüşme yapan genç kramponun ağır sakatlığının izlerinin tamamen silinmesinden sonra sahalara dönmek istediğini söylediği ifade edildi. Teknik direktör Özcan Bizati İsmail Çokçalış'ın durumu hakkında kulüp sağlık heyeti ile görüşmelerini sürdürüyor. İsmail Çokçalış'la birlikte Boluspor maçında takımın diğer sakat futbolcuları Kubilay Sönmez ve Cristobal Jorquera da Boluspor maçında takımdaki yerlerini alamayacak.

YETİŞEBİLİRLER

Bursaspor'da sakatlığı devam eden iki futbolcudan kısmen iyi haber geldi. Topla çalışmalara başlayan kaleci Erhan Erentürk ile İsmail Yüksek'in Boluspor maçında oynayabilmeleri için ihtimal ortaya çıktı. İki futbolcu da bu hafta Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde yapılacak antrenmanlarda kendilerini denemeyi sürdürecek. Oynama ihtimali bulunan her iki oyuncu hakkındaki karar karşılaşmanın son taktik provasının ardından verilecek.

GÖZLER TİM MATAVZ'DA

Bursaspor'a büyük umutlarla transfer edilen ve geride kalan 7 maçlık periyotta rakip fileleri sadece bir kez havalandırabilen Tim Matavz ilerleyen haftalarda takımın en önemli kozu olacak. Teknik direktör Özcan Bizati'nin göreve gelir gelmez üzerinde durduğu tecrübeli forvet geçirdiği ağır hastalık ve kondisyon eksikliğini kamp boyunca gider-meye çalıştı. Bizati'nin Matavz'la birebir yaptığı görüşmelerde kendisine güvendiğini ve en kısa zamanda istenilen noktaya gelerek takımı adına iyi işler yapacağına inandığını söylediği bildirildi.

GENÇLER ÇOK ÇALIŞTI

Bursaspor'un 10 gün süren kampında dikkatlerin çevrildiği oyuncu grubu genç kramponlar oldu. Ligde fazla süre alamayan genç futbolcular teknik direktör Özcan Bizati'nin gözüne girebilmek için ekstra motivasyonla sahada ter döktü. Bu isimlerden biri olan ve 7 maçlık süreçte sadece 8 dakika oynayabilen Vefa Temel ilerleyen haftalar için teknik direktöründen daha fazla süre alabilmek adına çok çalıştı. Formaya göz kırpan genç futbolcu kendini göstermek için arkadaşlarıyla kıyasıya bir rekabet içine girdi.

GÜLGÜLER'DEN VAKIFKÖY'E ZİYARET

Bursaspor Başkanı Hayrettin Gülgüler altyapıdaki oyuncuları izlemek ve destek vermek amacıyla Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ne gitti. Tesislerde gençlik geliştirme program sorumlusu Hakan Cençiler'le bir araya gelen Gülgüler çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hayrettin Gülgüler ayrıca U19 Takımı'nın Başakşehir U19 Takımı ile oynadığı hazırlık maçını izledi. Hayrettin Gülgüler'e Vakıfköy ziyaretinde yönetim kurulu üyesi Semih Hüroğlu ve Gençlik Geliştirme Kurulu Üyesi Yusuf Aktaş eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.