Hava Durumu

Aşçı: 6 uçağın ayağa kalkması için gereken para 4 milyon dolar

Yangın söndürme uçakları tartışması devam ediyor. Türk Hava Kurumu'nun (THK) kayyum heyeti başkanı Cenap Aşçı, atıl durumdaki 6 uçağın yeniden kullanılabilmesi için 4 milyon dolar gerektiğini söyledi. ''Bu parayı herkes verebilir'' diyen Aşçı, yardım kampanyası bile düzenlenebileceğini bunun için kimsenin beklemesine gerek olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2021 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2021 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aşçı: 6 uçağın ayağa kalkması için gereken para 4 milyon dolar

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, tartışılan yangın söndürme uçaklarıyla ilgili konuştu.

"YARDIM KAMPANYASI DÜZENLENEBİLİR"

THK Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı, uçakların yeniden kullanıma alınması için yardım kampanyası düzenlenebileceğini söyledi.

Etimesgut'taki Türkkuşu Yerleşkesi'ndeki hangarlarda bekletilen 6 uçağın ayağa kalkması için gereken paranın 4 milyon dolar olduğunu belirten Aşçı, ''Bu parayı herkes verebilir. Hatta yardım kampanyası bile düzenlenebilir. Bunun için kimsenin beklemesine gerek yok'' dedi.

''HER YARDIMA KAPIMIZ AÇIK''

Var olan uçakların bakımlarının yapılması için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile görüştüklerini kaydeden Cenap Aşçı, ''1 aydır jandarma ve polis vakıflarıyla uçakların tamiratı ve onların eğitim, gözetleme, keşif ve AFAD operasyonlarında kullanmak için görüşüyoruz. Dün de Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Bizim her yardıma kapımız açık'' şeklinde konuştu.

Aşçı, THK uçaklarının 2019'a kadar yangın söndürmede kullanıldığını, 2019'da yapılan görüşmelerde ise uzlaşma sağlanamadığını söyledi.

''BİZİM KENDİLİĞİMİZDEN HİZMET VERME DURUMUMUZ YOK''

Orman yangınlarına müdahale sorumluluğunun Orman Genel Müdürlüğü'nde olduğunu hatırlatan Aşçı, Türk Hava Kurumu'nun bedeli karşılığında hizmet verdiğini belirtti.

Bugün itibarıyla 21 helikopter 8 uçakla orman yangınlarını söndürme hizmeti verdiklerini kaydeden THK Kayyum Heyeti Başkanı, ''Kaç saat havada kaldıysak, ona göre fatura ederek Orman Genel Müdürlüğü'ne gönderiyoruz. Bizim kendiliğinden hizmet verme gibi bir durumumuz yok'' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.