Hava Durumu

Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2022 asgari ücret miktarı

Yeni yıla kısa süre kala asgari ücret zammı da gündemdeki yerini aldı. 2021 yılı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücret tutarı brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruştu. '2022 asgari ücret zammı ne kadar olur?' sorusu aramalara konu oluyor. Peki, asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlıyor?

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2021 23:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2021 23:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2022 asgari ücret miktarı

Her yıl işçi işveren ve kamu temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya gelerek işçilerin alacağı maaş tutarını belirliyor. 2022 yılı asgari ücret görüşmeleri hakkında Bakan Vedat Bilgin, 'Önümüzdeki süreçte görüşmelere başlayacağız.' açıklamasında bulunmuştu. Asgari ücrete ne kadar, kaç TL?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olan asgari ücret, brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenmişti. Böylece, geçen yıla göre net asgari ücret 500 lira artmış, yüzde 21,56 oranında yükselmiş oldu.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına geçtiğimiz yıl 5 Aralık'ta başlamıştı. İşçi, işveren ve kamu temsilcilerinden oluşan komisyon yeni ücrete yıl sonunda yapılan görüşmeler ile karar verecek. 4 kez yapılan toplantı sonrası asgari ücret netlik kazanacak ancak 2022 yılı için görüşme tarihleri henüz belli değil.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Önümüzdeki dönemde asgari ücret görüşmelerine başlayacağız. O sadece düşük gelirli grupların değil çalışma hayatında yer alan herkesin gelirine bir müdahale etme imkanıdır. Aynı zamanda o bizim işsizlik sigortasından tutun bütün harcamalara kadar düzenleyici bir eşittir. Ama esas etkisi de özel sektördeki ücret seviyesini bilhassa örgütsüz çalışanların ücret seviyesinin reel olarak değiştiren etkileyen durumdur. O yüzden asgari ücret grubu çok önemlidir. Demokratik ülkelerde toplumsal dengeleri düzenleyecek bir opsiyonu vardır. Bu bakımda da önümüzdeki günlerde asgari ücret sürecinde bu sosyal politika aracını en uygun şekilde kullanarak bilhassa örgütsüz çalışanların hayatlarını düzenleyecek bir netice elde edilmesi konusunda çalışacağız.'' dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.