Hava Durumu

Aşı olan 5 kişiye 1 milyon dolar ödül!

İnsanların artan aşı yaptırma tereddütlerine karşı, aşıya teşvik etmek için düzenlenecek kampanyada, Covid-19 aşısı olan 5 kişiye 1 milyon dolar verileceğini duyuran ABD'nin Ohio eyaletinde 'aşı piyangosu' kampanyasına 2,7 milyon kişinin katıldığı duyuruldu

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aşı olan 5 kişiye 1 milyon dolar ödül!

ABD'nin Ohio eyaletinde koronavirüsle mücadele kapsamında aşı olmaya teşvik için piyango düzenleniyor. Eyalet genelinde aşı olan 5 kişiye 1'er milyon dolar ödül verileceği açıklandı. 1 milyon dolarlık çekiliş için Ohio'nun federal koronavirüs yardım fonlarının kullanılacağı aktarıldı.

ABD'nin Ohio eyaletinde halkı koronavirüs aşısı olmaya teşvik etmek amacıyla piyango düzenleniyor. Eyalet valisi Mike DeWine, 2,7 milyon kişinin aşı piyangosuna katıldığını ve Çarşamba günü yerel saatle 19.30'da kazananların açıklanacağını duyurdu. DeWine, kazanan 5 katılımcıya 1'er milyon dolar verileceğini açıkladı. Piyangoya katılım şartları arasında ise aşı olmak ve 18 yaş üzeri olmak yer aldı.

MARYLAND 400 BİN DOLAR ÇEKİLİŞ YAPACAK

ABD'nin birçok eyaletinde daha önce aşı olmaya teşvik için bedava donut ve hediye çekleri dağıtılmıştı. Maryland eyalet valisi Larry Hogan, eyalette 40 gün boyunca çekiliş yapılacağını ve kazananın 400 bin dolar büyük ödüle sahip olacağını açıkladı. Maryland'de kazanan 4 Temmuz'da açıklanacak.

Öte yandan, New York Valisi Andrew Cuomo, 24-28 Mayıs arasında 'Aşı Kazı Kazan' kartlarının aşı olan vatandaşlara 20 dolara dağıtılacağını ve kazanan kişinin 5 milyon dolar ödül kazanacağını açıkladı. Cuomo, "Ne kadar çok New Yorklu aşı olursak, durumumuz o kadar iyi olur ve yeni normale daha hızlı dönebiliriz. Bu yüzden henüz aşı yaptırmamış herkesi en yakın merkeze gitmeye ve aşı yaptırmaya teşvik ediyorum" dedi.

Eyaletteki Covid-19 yardım fonlarının çekiliş kapsamında kullanılması tartışmalara neden olmuş, bazıları bu çekilişin Covid-19'da gelinen son nokta olduğunu söylerken bir kesim de benzer ama yetersiz tekliflerin farklı eyaletlerde yapıldığını, yapılacak çekilişin salgından kurtulmak için iyi bir plan olup olmadığını gelecek sürecin göstereceğini belirtmişti.

Beyaz Saray Sağlık Başdanışmanı ve Biden yönetiminin Covid-19 konusundaki en yetkili ismi Anthony Fauci'den de çekilişe sert tepki gelmişti.

ABD'DE AŞI İÇİN EYALET TEŞVİKLERİ

MikeDeWine, çekilişin en az bir doz koronavirüs aşısı almış olan 18 yaş ve üzeri sakinlere açık olacağını söyledi. Ayrıca, bir diğer çekiliş programı kapsamında beş gencin eyaletin devlet üniversitelerinden birinde tam burs almaya hak kazanacağını duyurdu.

Benzer ama daha küçük çaplı uygulamalar farklı eyaletlerde de uygulandı. Cumhuriyetçi Batı Virginia Valisi Jim Justice tarafından uygulanmıştı. Aşılama oranlarını arttırmaya yönelik Covid-19 aşısı olan 16 ila 35 yaşındaki çocuklara 100 dolar tasarruf bonosu vereceğini söyledi.

NEW JERSEY'DE İLK DOZA BİR BİRA

ABD'nin New Jersey eyaletinde mayıs ayında ilk aşı dozunu alana "Aşı olana bir bira bedava" kampanyasını başlatmıştı.

Maryland Valisi Larry Hogan da pazartesi günü eyalet çalışanlarının aşı yaptığı takdirde çalışanlara 100 dolarlık bir ödeme yapacağını duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.