Hava Durumu

Aşı olana virüs bulaşırsa karantina yok!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) internet sitelerinde yer alan kılavuzu güncelleyerek, kriterleri karşılayan Covid-19'a karşı tamamen aşılanmış kişilerin corona virüsüne maruz kalmaları halinde karantinaya girmelerine gerek olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2021 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2021 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aşı olana virüs bulaşırsa karantina yok!

CDC internet sitelerinde yer alan güncellenmiş kılavuzda, herhangi bir semptom geliştirmedikleri sürece son dozun alınmasından sonraki 3 ay içinde tamamen aşılanmış kişilerin karantinaya girmelerinin gerekli olmadığını belirtti.

CDC'ye göre tamamen aşılanmış kavramı, bir kişinin iki dozluk aşının ikinci dozunu veya tek dozluk aşının bir dozunu almasının üzerinden en az iki hafta geçmesini ifade ediyor. Bu durumu karşılamayan kişilerin ise, Covid-19 olduğundan şüphelenilen veya doğrulanmış bir kişiyle temaslı olması halinde mevcut karantina kılavuzunu takip etmesi gerektiği belirtiliyor.

MASKE KURALI GEÇERLİ

DHA'nın aktardığı habere göre tamamen aşılanmış kişilerin corona virüsünü başkalarına yayma riskinin hala belirsiz olduğu belirtilirken; bununla birlikte aşılamanın semptomatik Covid-19'u önlediğini gösterdiği, semptomatik ve pre-semptomatik bulaşmanın corona virüsünün yayılmasında tamamen asemptomatik bulaşmadan daha büyük bir role sahip olduğunun düşünüldüğü ifadelerine yer veriliyor.

Tamamen aşılanmış kişiler için maske takmak, sosyal mesafeyi korumak, kalabalık yerlerden ve yetersiz havalandırılan alanlardan kaçınma gibi diğer öneriler ise hala geçerli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.