Hava Durumu

Aşı umutları artarken... Alman Asayiş Şubesi'nden korkutan uyarı!

Koronavirüse karşı bir aşının yakında çıkacağı umutları artarken Alman Asayiş Şubesi'nden (BKA), korkutan bir uyarı geldi. Koronavirüs önlemi karşıtları aşı geliştiren şirketlere, aşı depoları ve aşı merkezlerine saldırı düzenleyebilir.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aşı umutları artarken... Alman Asayiş Şubesi'nden korkutan uyarı!

Almanya Asayiş Şubesi, korona konusunda son zamanlarda gösterilerle birlikte duygusal bir hava oluştuğu, BioNTech gibi aşı geliştiren şirketlere, aşı depolarına ve aşı merkezlerine "soyut bir tehlike" ihtimali ortaya çıktığı uyarısında bulundu. Asayiş Şubesi bu konuda bir iç rapor hazırladı. Süddeutsche Zeitung Gazetesi, NDR ve WDR televizyon kanallarının rapora dayanarak verdiği habere göre BKA, endişe verici senaryolardan hareketle bu raporu hazırladı.

MERKEZLERİ BASABİLİRLER

Rapora göre korona önlemleri karşıtları ve komplo teorisi yanlıları, koronavirüs aşısını önlemek için çeşitli saldırılar da bulunabilir. Nakliyat sırasında veya depolara ya da aşı merkezlerine saldırılarla tüm dünyanın dikkatini çekmek isteyeceklerdir. Bunun için somut bazı gelişmeler olduğuna işaret edildi. Koronavirüse karşı aşı geliştiren Mainz kentinde Prof Uğur Şahin'in başında olduğu BioNTech şirketi önünde "Aykırı düşünenler" adlı korona önlemleri karşıtları cumartesi günü bir gösteri düzenlemeyi planlıyordu. Ancak girişimler üzerine gösteri son anda iptal edildi.

Almanya bir süredir aşı hazırlığı yapıyor. Bunun için aşı depolama yerleri ve aşı merkezleri hazırlanıyor. BKA korona önlemleri karşıtlarının aşı depolama yerlerine soygun düzenleyebileceği ve aşıları karaborsada satmaya çalışabileceği senaryolarına da dikkat çekti. Ancak bunu düşük bir ihtimal olarak değerlendirdi.

Alman ordusu aşının çıkması durumunda lojistik ve koruma desteği teklif etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.