Hava Durumu

Aşıları bilerek bozan eczacı suçunu kabul etti!

ABD'nin Wisconsin eyaletinde Moderna'nın koronavirüs aşısını etkisiz göstermek için 500 dozdan fazla koronavirüs aşısını sabote etmek suçundan tutuklanan eczası, yüzlerce doz aşıyı bilerek bozmaya çalışma suçunu itiraf etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2021 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2021 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aşıları bilerek bozan eczacı suçunu kabul etti!

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 46 yaşındaki Steven Brandenburg tüketici ürünlerini bozmak, kişiyi ölüm ve yaralama tehlikesi altında bırakmak ile suçlanıyor. Açıklamada, Brandenburg'un her biri 10 yıla varabilecek hapis cezasını içeren suçlamaları kabul etmesine ilişkin suçu kabul anlaşmasını imzaladığı belirtilirken, Brandenburg'un çeşitli "komplo teorilerine" inandığı ve özellikle Moderna'nın aşısı olmak üzere genel olarak aşılara şüpheyle yaklaştığı ifadeleri yer aldı. ABD'nin gıda ve ilaç düzenleme kurumu FDA, Moderna'nın aşısını güvenli ve etkili bulmuştu.

BİLEREK SABOTE ETMİŞTİ

ABD'nin Wisconsin eyaletinde Aurora Tıp Merkezi'nde yaklaşık 500 doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı, dondurucu dolabın dışında bulunmuş, aşıların, hazırlamak için buzdolabından çıkarıldığını düşünen sağlık çalışanları, bu dozlarla 57 kişiye aşı yaptmıştı. Ancak daha sonra aşıların, etkinliğini kaybedecek kadar uzun süre dışarıda kaldığı ortaya çıkmıştı.

Aşıları buzdolabından çıkaran eczacının işine son verilirken, sabotajla suçlanan eczacı tutuklanmıştı. Eczacının kamu güvenliğini tehlikeye atmak, reçeteli bir ilacı karıştırmak ve mala zarar vermek suçlarından yargılanacağını belirtilmiş, bu dozlarla aşılanan kişiler durumdan haberdar edildikten sonra bu kişilere yeniden aşı uygulanacağı açıklanmıştı. Kalan yaklaşık 500 doz aşı ise imha edilmişti. Hastanenin başhekimi, eczacının buzdolabından çıkarmak dışında aşılara herhangi bir müdahalede bulunmadığını söylemişti. Eczacı Stephen Brandenburg'un ilk ifadesinde 'güvenli olmadığına inandığı gerekçesiyle aşı şişelerini bozduğu" bildirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.