Hava Durumu

Asker halkla birlikte dağa çıkacak

Şemdinli'deki Zafer Bayramı özel programı çerçevesinde, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'ndaki törenin ardından askerler halkla birlikte Goman Dağı'na yürüyecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2013 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2013 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Asker halkla birlikte dağa çıkacak

Çözüm süreciyle beraber bölgeye gelen bahar havası bu yıl resmi törenlere de yansıdı. Şemdinli'de Zafer Bayramı için özel program düzenlendi. 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'ndaki törenin ardından askerler halkla birlikte Goman Dağı'na yürüyecek.

Daha bir yıl öncesine kadar dev operasyonlara ve çatışmalara sahne olan Hakkari ’nin Şemdinli İlçesi’nde, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü etkinliklerinde bir ilk yaşanacak. Geçen yıllarda çelenk konulmasıyla gerçekleştirilen törenlerin kapsamı bu yıl daha da genişletildi.

Şemdinli Kaymakamlığı tarafından organize edilen Zafer Bayramı törenlerinde askerler, vatandaşlarla birlikte Goman Dağı’na yürüyecek.

KILIK KIYAFET DE SERBEST

34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’nda bağlı askerler yürüyüşe sivil kıyafet ile katılabilecek. Resmi programa göre, çelenk töreninin ardından 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’nda sergi, ödül töreni ve kokteyl verilecek. Ardından Goman Dağı’na yürüyüş yapılacak.

Törenlere Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, 34’üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ile Şemdinli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demircan da bulunacak. Yürüyüş güzergâhında alınacak önlemleri ise asker değil polis organize edecek.

HAKİM TEPELERE TÜRK BAYRAĞI

Hakkariİ Goman Dağı daha önce pek çok operasyonla anılmıştı. 2 Eylül 2012 tarihinde 2 bin askerin katıldığı, hava destekli bir operasyon düzenlenmişti. Büyük operasyonda korucular da görev alırken, hakim tepelere Mehmetçik tarafından Türk Bayrağı çekilmişti.

182 DAĞCI DA AĞRI YOLUNDA

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun (TDF) düzenlediği 14’üncü Uluslararası Zafer Tırmanışına katılan 29’u yabancı 182 dağcı Doğubayazıt’ın Eli Köyü’nden Ağrı Dağı’na tırmanışa başladı. Yunanistan , Azerbaycan, Bulgaristan, İran , Makedonya, Kosova’dan 29, Türkiye’nin 35 ilindeki 64 dağcılık kulübünden gelen 153 sporcu 30 Ağustos günü Ağrı’nın 5 bin 137 metre yükseklikteki doruğuna çıkarak Zafer Bayramı’nı kutlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.