Hava Durumu

Askerden NATO zirvesi öncesi "rezerv" yanıtı!

Askeri kaynaklar, NATO Liderler Zirvesi öncesinde "Türkiye'nin NATO güvenlik planlarına rezerv koyduğu" iddialarına yanıt verdi. NATO içerisindeki legal prosedürlerin işlediğine dikkat çeken kaynaklar, "Onlar normal şekilde işliyor. 'Türkiye şantaj yapıyor' gibi ifadeler kabul edilebilir değil" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Askerden NATO zirvesi öncesi "rezerv" yanıtı!

Askeri yetkililer, NATO üyesi ülkelerin önemli kararlar için biraraya geleceği NATO Liderler Zirvesi öncesinde önemli mesajlar verdi. Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planına henüz onay vermeyen Türkiye'nin şantaj yaptığına yönelik ifadelerin kabul edilemeyeceğini dile getiren kaynaklar, şunları söyledi:

ÖNEMLİ BİR GÜCÜZ

"NATO, Türkiye'nin siyasi ve askeri olarak tam veto hakkının olduğu, tam temsil yetkisinin olduğu bir kuruluş ve bunun içerisinde usuller var, prosedürler var. Bu usüller de işletiliyor. Türkiye, 'şantaj yaptı' gibi bir ifade kabul edilebilir bir ifade değil. NATO'nun çok önemli bir gücüyüz.

KİMSE TÜRKİYE'NİN KONUMUNU TARTIŞAMAZ

Kimse Türkiye'nin NATO'ya katkılarını, pozisyonunu ve konumu tartışabilecek bir durumda değildir. Coğrafi olarak güney kanadında yer alıyoruz ama Türkiye, verdiği katkılarla NATO'nun tam merkezindedir. Coğrafi olarak güney kanadında yer alıyoruz ama Türkiye, verdiği katkılarla NATO'nun tam merkezindedir."

HALA GÜVENİLİR BİR İTTİFAK VURGUSU

MSB'de düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin bugüne kadar NATO'ya yaptığı katkılara ilişkin detaylı bilgiler verildi. MSB ve Halkla İlişkiler Dairesi Tanıtım Subayı Piyade Albay Olcay Denizer, Türkiye'nin NATO'ya 18 Şubat 1952'de üye olduğunu hatırlatarak, "Türkiye'nin 18 Şubat 1952 tarihinde üye olduğu NATO, kuruluşundan bugüne, uluslararası güvenlik ve istikrara önemli katkılar sağlamıştır. NATO, hala güvenilir, caydırıcı ve sürdürülebilir bir ittifak olma özelliğini korumaktadır" dedi.

NATO'nun kuruluş amaçları ve temel görevlerini sıralayan Denizer, Türkiye'nin NATO savunma planlama, hava, kara, deniz ve siber alanlarda çok çeşitli birçok proje yürüttüğünü vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.