Hava Durumu

Askeri helikopter düştü: 4 şehit

Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’nde, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın da bulunduğu Oğulbey Mevkii’nde yüksek gerilim hattına takılıp düşen helikopterde önce 2 olduğu açıklanan şehit sayısı 4’e çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2013 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2013 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Askeri helikopter düştü: 4 şehit

Sikorsky tipi askeri helikopterde 5 askerin bulunduğu pilot binbaşı, pilot üsteğmen ve iki teknisyen olmak üzere 4 askerin şehit olduğu 1 askerin arandığı bildirildi.

Ankara Gölbaşı'nda eğitim uçuşu yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Skorsky tipi helikopter yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Kazada, ilk tespitlere göre 4 asker şehit oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı'na ait Skorsky tipi helikopter ile saat 11.00 sıralarında irtibat kesildi. Bir süre sonra helikopterin Gölbaşı - Konya Karayolu üzerinde Bala kavşağı mevkiinde Yavrucak istikametinde düştüğü anlaşıldı. İlk tespitlere göre, irtifa kaybeden helikopter yüksek gerilim hattına çarptı. Parçalanan helikopter de, 5 kişinin bulunduğu belirtildi.

Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri gitti. İlk tespitlere göre, iki asker şehit düştü. Olay yerine gelen askeri helikopterler havadan da keşif çalışması yaptı. Arama kurtarma ekipleri de, özel eğitilmiş köpekler ile kazanın meydana geldiği yerin çevresindeki arazide arama yapıyor. Kazanın ardından şehit sayısının artmasından endişe ediliyor. Helikopter kazadan sonra parçalandı.

Şehitlerin kimlikleri şöyle:

"Kara Pilot Binbaşı Ahmet Duman - Kırıkkale,

Kara Pilot Üsteğmen Emre Acar - Aydın-Söke,

Teknisyen Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım - Tekirdağ,

Teknisyen Başçavuş Hüseyin Uluçeşme - Eskişehir."

GÖRGÜ TANIKLARI

Görgü tanıklarının anlatımına göre, askeri helikopter düz arazi üzerinde uçarkan, birden irtifa kaybetmeye başladı. Yalpalayan helikopter arazi üzerindeki bazı ağaçlara sürtündü. Düşmemek için pilotun çabaladığı belirtilirken., dengesi bozulan helikopter yüksek gerilim hattına takılarak, ön kısmından sert bir şekilde zemine çakıldı.

KOMUTAN OLAY YERİNDE

Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Metin Gürak, kaza yerine geldi. Gürak başkanlığındaki uzman ekip, kazayla ilgili inceleme yapıyor.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, kazanın saat 11.00 civarında Ankara-Konya karayolu Bala yol ayrımının 1 kilometre güneyinde yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kara Kuvvetleri Kara Havacılık Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz periyodik bakım sonrası tecrübe uçuşu esnasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı kaza kırıma uğramıştır. Elim helikopter kazasında 4 personelimiz şehit olmuştur. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar dileriz."

Bu arada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 askerin şehit olmasından dolayı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e gönderdiği mesajda taziyelerini iletti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Özel'e gönderdiği başsağlığı mesajında, "Bu elim kaza sonucu kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK mensuplarına ve aziz milletimize başsağlığı dilerim" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yayımladığı başsağlığı mesajında, "4 askerin şehit olmasından çok büyük bir üzüntü duydum. Şehit askerlerimize rahmet; acılarını, üzüntülerini paylaştığım yakınlarına, Türkiye'ye ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diliyorum" ifadesine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.