Hava Durumu

Askeri helikopter düştü! 7 şehit 8 yaralı

Giresun’da şehit ailesini ziyarete giden komutanların içinde bulunduğu askeri helikopter Tohumluk yaylasına düştü. Türkiye'yi yasa boğan kazada 2'si albay 7 kişinin şehit olduğu, 8 kişinin ise çeşitli hastanelerde tedavi edildiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Askeri helikopter düştü! 7 şehit 8 yaralı
Giresun'da bölgedeki karakollara bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete giden komutanların bulunduğu askeri helikopter dönüşte Alucra İlçesi Tohumluk Yaylası’nda düştü.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti. İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştüğü ihbarı geldi. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

Ayrıntıları aktaracağız...

YARALI PİLOT SİVAS'A SEVK EDİLDİ

Giresun 'un Alucra ilçesi yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu yaralanan askerlerden pilot üsteğmen Yüksel Kandemir, helikopterle getirildiği Sivas'ta tedaviye alındı.


ERDOĞAN GENELKURMAY BAŞKANI'NI ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da S-70 Skorsky tipi askeri helikopterin düşmesiyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, helikopterin düştüğü haberinin gelmesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

Haberin  videosu...


GÖRGÜ TANIĞI GÜLTEKİN KARACA: "9 YARALI İNDİRDİK"

Olay yerine yaklaşık 20 kişi gittiklerini anlatan Karaca, "Helikopter enkazının yanına gidip, 9 yaralıyı ilk önce yola indirdik.  Sonra araçlarla hastanelere gönderdik." dedi.

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

TUĞGENERAL DOĞRU YARALI KURTULDU

Jandarma Bölge Komutanı Mustafa Doğru'nun kazadan yaralı olarak kurtulduğu bilgileri geliyor... 

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

ALBAY VE BİR ASKERİ PERSONEL EŞİ HASTANEDE

Yaralılardan Albay Üral Bayhan ve bir personel eşi Alucra'da hastaneye ulaştı.


\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"BAŞBAKAN YILDIRIM: "ŞEHİTLERİMİZ VAR


BAŞBAKAN CANİKLİ HASTANEYE GİTTİ

Bayram nedeniyle Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, kazanın ardından hastaneye gitti... 

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

HELİKOPTERDE 15 KİŞİ VAR

Giresun'un Alucra İlçesi yakınlarındaki Tohumluk Yaylası'na düşen Sikorsky S- 70 tipi helikopterde 8'i asker, 4'ü personel eşi ve 3 çocuk olmak üzere 15 kişinin bulunduğu belirtildi:

Bölgedeki karakollara bayramlaşmaya ve şehit ailelerini ziyarete giden askerler ve ailelerini taşıyan helikopterle saat 17.30 sıralarında irtibat kesildi ve ardından düştüğü bilgisine ulaşıldı. Helikopter enkazına ilk ulaşan yayladaki köylülerin yardım ettiği yaralılar, araçlarla Alucra ve Yağlıdere'deki devlet hastanelerine taşınmaya başlandı.

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"
Giresun jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI: 6 ŞEHİT, 7 YARALI

NTV yayınına bağlanan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kaza bölgesinden iyi haberlerin gelmediğini belirterek, "Biz 2 albay, 2 asker eşi ve 2 çocuğun şehit olduğu bilgilerine ulaştık. Şu an hastaneye gidiyorum. Orada belli olacak" diye konuştu.  

\\\\\\\\\\\\\\\"\\\\\\\\\\\\\\\"

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.