Hava Durumu

ASO'dan 'yerli ve milli ürün kullanılması' çağrısı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ülkeye giren ve ülkeden çıkan döviz arasındaki farkın 84 milyon Türkiye vatandaşının tercihlerinden kaynaklandığını belirterek, "En büyük dövizi bireyler olarak bizler harcıyoruz ve hak etmediğimiz bir lüksü yaşıyoruz. Bu anlamda herkesin harcamalarını yaparken yerli ve milli ürünleri kullanması son derece önemli." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2021 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2021 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ASO'dan 'yerli ve milli ürün kullanılması' çağrısı

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, Oda Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Genç İşadamları Derneğinin (ANGİAD) yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Özdebir, buradaki konuşmasında, ANGİAD'ı, Ankara'nın kalkınması ve değer kazanması yönündeki çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için nitelikli bir üretim yapısını oluşturması gerektiğini bildiren Özdebir, ülkeye giren ve ülkeden çıkan döviz farkının pozitife dönmesi gerektiğini kaydetti.

Özdebir, cari açığı 84 milyonluk ülke vatandaşının tercihlerinin oluşturduğuna dikkati çekerek, "En büyük dövizi bireyler olarak bizler harcıyoruz ve hak etmediğimiz bir lüksü yaşıyoruz. Bu anlamda herkesin harcamalarını yaparken yerli ve milli ürünleri kullanması son derece önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Artan girdi maliyetlerinin üretici enflasyonu üzerindeki etkilerinden dolayı ÜFE ile TÜFE arasındaki makasın giderek açılmasının, üreticinin üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Özdebir, üretici fiyatlarındaki enflasyonun teorik olarak birbirine yakın hatta eşit olması gerektiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.