Hava Durumu

Assange'ın tutuklanma talebine ret!

İsveç'te Uppsala Bölge Mahkemesi, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'a karşı Birleşik Krallık'a iade edilebilmesi amacıyla tutuklama emri çıkarmayı reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2019 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2019 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Assange'ın tutuklanma talebine ret!

İsveç'te Uppsala Bölge Mahkemesi WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange hakkında tutuklama emri çıkarmayı reddetti. Hakim, "Şu anda Assange'in tutuklanması orantılı bir önlem değildir. Tutuklama talebinin temel nedeni soruşturmaya devam etmek. Ancak Assange için ilk tutuklama kararı, Ekvador Büyükelçiliği'nde verildi. Şimdi İngiltere'de hapiste" diyerek verdiği kararın gerekçesini açıkladı.

SORUŞTURMA EMRİ

20 Mayıs'ta Assange'ın tutuklanması için dilekçe veren savcı Eva-Marie Persson, soruşturmanın mahkemenin kararına rağmen devam edeceğini söyledi. Presson, "Mahkemenin kararı, soruşturmanın diğer yönlerine odaklanmamı sağlayacak" dedi.

Savcı, soruşturmanın İsveç'teki soruşturmalar ile devam edeceğini belirtti. Assange'ı sorgulamak için bir Avrupa soruşturma emri çıkarılacağına söz verdi.

Assange'ın avukatı Per Samuelson ise yerel basına yaptığı açıklamada, "Soruşturmaya yardım etmek için İsveç'e gelmesi muhtemel, çünkü saklayacak hiçbir şeyi yok" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.