Hava Durumu

Astronotlar uzayda kurabiye pişirdi! İşte sonuç

Uzay ilklere sahne olmaya devam ediyor. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli astronotlar uzayda kurabiye pişirdi. Çikolata parçalı kurabiyeler, Dünya'ya gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Astronotlar uzayda kurabiye pişirdi! İşte sonuç

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli Amerikalı astronot Christina Koch ile İtalyan astronot Luca Parmitano yemek ihtiyacını gidermek için işe koyuldu. Kurabiye hamurunu hazırlayan astronotlar, istasyona gönderilen Zero G (sıfır yer çekimi) fırını yardımıyla çikolata parçaları içeren 5 uzay kurabiyesi yaptı.

Astronotlar uzayda kurabiye yaptı

Henüz kimsenin tatmadığı 5 kurabiyenin 3'ü, 7 Ocak'ta SpaceX'in Dragon kapsülüyle Dünya'ya gönderildi. Noel için hazırlanan kurabiyelerin pişirilme anları ise yeni paylaşıldı.

Kurabiyeler, uzayda pişirilen ilk yiyecek olma özelliğine sahip ve şimdilik ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Houston kentinde, bir konteynerde donmuş bir şekilde muhafaza ediliyor.

Dünya şartlarında pişirilme süresi yaklaşık 20 dakika olan kurabiyeler için bu işlem, uzayda yaklaşık 2 saat sürdü. Deney, uzun mesafeli uzay uçuşlarında yiyecek ihtiyacını gidermeyi hedefliyor.

Hamuru tedarik eden Double Tree şirketi, kurabiyelerin gıda bilimi uzmanları tarafından ek testlerden geçeceğini söyledi. Böylece söz konusu yiyeceklerin tüketilmesinin güvenli olup olmadığı ortaya çıkacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.