Hava Durumu

At at olalı böyle zulüm görmedi

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, kimliği belirsiz kişilerce açılan ateş sonucunda bir at ayağından yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2013 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2013 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
At at olalı böyle zulüm görmedi

Ayakta durmakta güçlük çeken at, iki saat sonra gelen belediye veterinerinin talimatıyla bir kamyonetin arkasına bağlanıp çekilerek mezbahaya götürüldü. Yaralı hayvanı başka bir at bir an olsun yalnız bırakmadı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece çamlıktan silah sesi duyan vatandaşlar polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, yolda bacağından vurulmuş bir atla karşılaştı. Bunun üzerine belediye ekiplerine haber verilirken, kan kaybeden ve ayakta durmakta güçlük çeken yaralı at, yanından bir an olsun ayrılmayan başka bir atın desteğiyle belediye veterinerinin gelmesini bekledi. Diğer atın desteğiyle ayakta durmaya çalışan yaralı at, iki saat sonra gelen veterinerin talimatıyla bir kamyonete yüklenmek istendi. Başarılı olamayan ekipler, yaralı atı bir kamyonetin arkasına bağlayıp çekerek mezbahaya götürürlerken, yanından ayrılmayan diğer atta mezbahaya kadar yaralı ata eşlik etti.

Yaralı hayvanın çektiği acıya şahit olan vatandaşlar, ‘’At iki saat önce vuruldu. İki saattir güçlükle ayakta duruyor. Bu da yetmezmiş gibi ayakta durmaya dermanı olmayan atı sürükleyerek götürdüler. Madem bu şekilde götürülecekti, neden iki saat boyunca veterineri beklediler, diğer belediye yetkilileri alıp götürseydi’’ diye tepki gösterdiler.

Yaralı ata mezbahada ilk yardım yapıldığı, ancak durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.