Hava Durumu

Atatürk Anıtı'nı ateşe verecekti

Kahramanmaraş'ta bir kişi, Atatürk Anıtı'nı ateşe vermek isterken yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2013 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2013 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atatürk Anıtı'nı ateşe verecekti

Kahramanmaraş'ta bir kişi, Atatürk Anıtı'nı ateşe vermek isterken yakalandı. 2 gün önce de anıtı boyamaya çalışan zanlı, kaçmaya çalışırken polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. Vatandaşlar, olayın, ortalığı karıştırmaya yönelik bir provokasyon olduğunu söyledi.

Alınan bilgilere göre, olay, sabah saatlerinde Ulu Cami arkasında bulunan Atatürk Anıtı'nda meydana geldi. İddiaya göre, A.O.A. (22) isimli bir kişi, anıtın üzerine çıkarak elindeki meşaleyle anıtı yakmaya çalıştı. Bu sırada vatandaşların tepki göstermesi ve durumu polise bildirmesi üzerine paniğe kapılan zanlı kaçmaya çalıştı. Anıtın karşısındaki ara sokaklara girerek kaçmaya çalışan zanlı, polisin kısa sürede müdahalesiyle yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, alınan doktor raporunun ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada olay yeri inceleme polisi de anıtın etrafını emniyet şeridi içerisine alarak, heykel üzerinde inceleme yaptı. Polisin çalışmasının ardından belediye ekipleri de heykel üzerinde temizleme çalışması yaptı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, zanlı A.O.A.'nın 2 gün önce de anıtı boyamaya çalışan kişi olduğunu söyledi. Aşık, "Polislerimiz, saldırıyı gerçekleştiren şahsı kısa sürede yakaladı. Şahsın 2 gün önce de anıtın üzerine sprey boya sıkan kişi olduğunu düşünüyoruz. Bu tür provokatif eylemlere fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

Olayı gören vatandaşlar da saldırgana tepki göstererek, "Ortalığı karıştırmaya yönelik bir provokasyon yapıyorlar. Türkiye'de karışmayan şu anda tek il Kahramanmaraş. Bunu başarmaya çalışıyorlar ama zor. İstenmeyen olaylar bunlar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.