Hava Durumu

Atilla Kavdır hayatını kaybetti

Antalya'da 21 Ocak'ta çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2012 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atilla Kavdır hayatını kaybetti
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 21 Ocak'ta çift kol ve bacak nakli yapılan ve 3 gün önce yoğun bakıma alınan Atilla Kavdır sabaha karşı hayatını kaybetti.

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'dan alınan çift kol ve sağ bacak, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan ameliyatla 2 çocuk babası Atilla Kavdır'a nakledilmiş, daha sonra sağ bacak geri alınmıştı.

Cihan Topal'dan sonra Türkiye'nin ikinci çift kol nakli yapılan Kavdır, hastanede geçirdiği 69 günün sonrasında taburcu edilmişti.

Enfeksiyon riskine karşı bir ay önce hastaneye dönen ve fizik tedavilerine burada devam edilen Kavdır, 3 gün önce fenalaşınca yoğun bakıma alındı.

Ailesi, Kavdır'ın hayatını kaybettiğini söylerken hastaneden, "durumu kritik, cihaza bağlı yaşıyor" açıklaması yapılmıştı.

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, çoklu organ yetersizliği görülen Atilla Kavdır'ın sabaha karşı yaşamını yitirdiğini açıkladı.

'HANİ BABA, BİZİM İÇİN YAŞAYACAKTIN'


Kavdır'ın ölüm haberini alan yakınları hastaneye geldi.

Hastanenin girişinde gözyaşı döken anne Ayşe Kavdır, ''Dev gibi oğlum gitti, gözümüzün önünde eridi'' diye ağıtlar yaktı.

Kavdır'ın babası İbrahim Kavdır ise ''Keşke hiç ameliyat olmasaydı, keşke hiç kolları olmasaydı. Keşke öyle kalsaydı da yaşasaydı'' dedi. Kavdır'ın eşi Ayşe Kavdır'ın güçlükle ayakta durabildiği görüldü.

Kavdır'ın 10 yaşındaki kızı Esra Kavdır'ın da ''Hani baba, bizim için yaşayacaktın, hani gelecektin, hayallerimiz vardı'' diyerek gözyaşı döktü.

Yakınları daha sonra Kavdır'ın cenazesini hastane morgundan aldı. Bugün cuma namazından sonra Kavdır'ın cenazesinin Varsak Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

23 YIL SONRA ÇİFT KOLA KAVUŞMUŞTU


Kepez Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Atilla Kavdır, 11 yaşındayken evlerinin önündeki elektrik tellerine konan güvercinleri uçurmak için demir sopa ile tellere vurmuş, bu sırada elektrik akımına kapılarak iki kolunu ve sağ bacağını kaybetmişti.

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'nın kolları ve sağ bacağı, Akdeniz Üniversitesi'nde 21 Ocak'ta yapılan ameliyatla 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a nakledilmiş ancak bacak bir süre sonra geri alınmıştı.

Ameliyatın ardından Kavdır, en büyük hayalinin çocuklarının elinden tutup okula götürmek ve otomobil kullanmak olduğunu söylemişti.

Ameliyattan 69 gün sonra hastaneden taburcu edilen Kavdır, idrar yollarında enfeksiyon şikayetiyle 1 Mayıs'ta yeniden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.